Home Data & Storage Flash trading: hoe moderne storage-oplossingen financiële instellingen helpen

Flash trading: hoe moderne storage-oplossingen financiële instellingen helpen

121

Technologie heeft de afgelopen tien jaar voor ingrijpende veranderingen gezorgd in de wijze waarop financiële instellingen werken. Waar mensen ooit goederen en diensten cash moesten betalen, kunnen zij nu via internet virtueel afrekenen door gebruik te maken van een pc, tablet of smartphone. Dit heeft geresulteerd in een exponentiële groei in het aantal digitale transacties in fysieke en webwinkels. Volgens een recent rapport van de Payments Council was er in 2014 zelfs sprake van meer digitale transacties dan contante betalingen. Financiële dienstverleners kunnen, dankzij de opkomst van mobiele technologie hun klanten, vrijwel onbeperkte flexibiliteit bieden bij het opvragen van saldo en het uitvoeren van betalingen. Maar ondanks de groeiende complexiteit en mogelijkheden van ICT-oplossingen, hebben maar weinig financiële dienstverleners stappen ondernomen om hun infrastructuur bij te werken naar de allerlaatste technologie. Moderne systemen zijn echter in staat om financiële transacties aanzienlijk sneller en efficiënter te verwerken. Daarmee groeien ze in rap tempo uit tot een bijzonder nuttig wapen in de strijd om te overleven in de wereldwijde financiële markt.

Organisaties in de publieke en private sector die verzuimen in het moderniseren van hun operationele infrastructuur, lopen grote risico’s. Zo kreeg de Royal Bank of Scotland de afgelopen jaren herhaaldelijk te maken met bedrijfsonderbrekingen, omdat het onvoldoende had geïnvesteerd in zijn ICT-systemen. Technologische ontwikkelingen staan niet stil. Veel traditionele zwaargewichten in de financiële sector voelen zich bedreigd door nieuwe spelers met moderne systemen die hun operationele flexibiliteit en veerkracht vergroten. Gevestigde partijen zullen op korte termijn gedwongen worden om te investeren in geavanceerde technologieën. Dit is de enige manier om te voorkomen dat zij terrein verliezen aan kleinere en innovatievere concurrenten.

Er blijft echter sprake van een belangrijke uitdaging voor financiële instellingen die enorme hoeveelheden data genereren als gevolg van de onophoudelijke stroom van transacties. Snelheid is van levensbelang voor banken, handelsorganisaties en investeringsmaatschappijen. Ze hebben binnen hun ICT-omgeving mogelijkheden voor een snelle verwerking van gegevens nodig om effectief in de financiële markt te kunnen concurreren. Nu het aantal transacties groeit en de technologie zich verder ontwikkelt, blijkt dat magnetische harde schijven onvoldoende mogelijkheden bieden om dergelijk intensieve workloads op te vangen

Flash storage arrays gaan niet gebukt onder de fysieke beperkingen van magnetische schijven en kennen een aanzienlijk kortere perioden latency (vertraging in de overdracht van data over een netwerk). Gegevens zijn daarmee in een oogwenk opvraagbaar. Ook als een centraal flash-gebaseerd opslagsysteem door een groot aantal gebruikers tegelijk wordt benut, kan het alle taken vijf tot tien keer sneller afhandelen dan een traditioneel magnetisch storage array. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor banken en effectenhandelaars wiens concurrentiepositie afhankelijk is van het vermogen van hun systemen om snel trends en marktpatronen in kaart te brengen. Flash storage maakt het mogelijk om snellere leesbewerkingen uit te voeren in reusachtige databases. Handelaars kunnen zo snel over waardevolle informatie beschikken en belangrijke beslissingen nemen voordat hun concurrenten kans zien om te reageren.

Flash-technologie wordt ondanks zijn potentieel voor de financiële sector vaak over het hoofd gezien vanwege de vermeend hoge implementatiekosten. Per gigabyte gemeten is flash-opslag aanzienlijk duurder dan magnetische opslag. Veel instellingen vermijden daarom investeringen in effectievere flash-systemen. Deze trend gaat echter veranderen, aangezien de prijs van flash-geheugen jaar na jaar afneemt. Deze technologie wordt daarmee een steeds aantrekkelijker alternatief voor magnetische opslagmedia.

En voor organisaties die voorheen een volledig op flash gebaseerde omgeving te duur vonden, is er een betaalbaar alternatief. Met flash storage-oplossingen kunnen zij de superieure snelheid en prestaties van flash-geheugen inzetten voor bedrijfskritische workloads en betaalbare magnetische schijven gebruiken voor de kostenefficiënte opslag van niet-essentiële data dat minder vaak wordt gebruikt. Zo kunnen zij profiteren van de aanzienlijke voordelen die flash-opslag te bieden heeft, zonder een exorbitant hoge prijs te moeten betalen. Een ander voordeel is dat een op flash gebaseerd storage-systeem effectief kan worden geschaald naar de bedrijfsbehoeften. Dit resulteert in een hogere verwerkingscapaciteit met een optimale prijs/prestatie-verhouding en een meetbare ROI tijdens de volledige levenscyclus van het systeem.

Nog belangrijker is het om elk gebruikersscenario nauwkeurig te onderzoeken om zo de beste storage-oplossing te kunnen kiezen. Het resultaat hiervan kan zijn dat als alle onderzoeksresultaten vergeleken worden een all-flash-oplossing het meest kostenefficiënt is. Doordat de kosten van flash de afgelopen jaren zijn gedaald en nieuwe technologieën worden ontwikkeld zoals IntelliFlash HD, die zorgt voor een extreem hoge capaciteit in een kleine ruimte, kan het blijken dat een all-flash-oplossing lagere total costs of ownership (TCO) heeft dan een hybride systeem. Vooral voor organisaties die hoge prestaties nodig hebben en een robuuste architectuur is all-flash vaak voordeliger. Als er rekening wordt gehouden met het energieverbruik en de airconditioning, evenals de benodigde ruimte in het datacenter, kan de TCO van een all-flash-oplossing in sommige gevallen al goedkoper zijn dan een hybride systeem. Recente ontwikkelingen van de prijzen en storage-technologie laten zien dat de trend naar all-flash-oplossingen alleen maar zal doorzetten.

Dit geldt vooral voor financiële instellingen. De manier van zakendoen en de bijbehorende financiële aspecten zijn opmerkelijk veranderd in de afgelopen halve eeuw en als de technologie zich blijft ontwikkelen, zal de markt zich nog meer richten op snelheid en efficiëntie om de kosten te verlagen en de winst te maximaliseren. Financiële instellingen zullen gebruik moeten maken van moderne technologie en infrastructuur om te kunnen concurreren op de wereldmarkt en een optimale dienstverlening te kunnen bieden aan hun klanten. Of het nu een retail bank of een beleggingsmaatschappij is, het vinden van schaalbare oplossingen die verbeterde verwerkingscapaciteit bieden is cruciaal voor de voortdurende winstgevendheid en het overleven in de turbulente wereld van financiën. De geschikte op flash gebaseerde storage-oplossing zou wel eens net de kleine voorsprong op de concurrentie kunnen geven die het verschil maakt tussen succes en falen.

Paul Silver, vicepresident EMEA bij Tegile

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in