Home Innovatie & Strategie Groen is niet saai

Groen is niet saai

78

Niemand kan meer zonder groen. Niet als kleur, maar als onderdeel van de missie van het bedrijf. In geen enkel bedrijf zal MVO niet meer op de agenda staan. Het allermooiste is natuurlijk als het onderdeel uitmaakt van de strategie.  Maar dat is misschien nog wel het moeilijkste: hoe laat  een onderneming, zonder dat het de bottomline negatief beïnvloed, zien dat het Maatschappelijk Verantwoord aan het Ondernemen is?

IT is hierbij cruciaal. Het Nieuwe Werken wordt steeds vaker onderdeel van het personeelsbeleid van bedrijven. “Bring your own device en wij zorgen voor de infrastructuur” is tegenwoordig het motto.  Het CRM hangt in de cloud, net als alle documenten. De afdeling finance hoeft niet meer om 8.00 uur in de file te staan om op tijd zijn facturen te sturen en op tijd rapportages aan te leveren. Het groene van software zit dus in het gebruik van internet.

Voor hardwareleveranciers geldt eigenlijk hetzelfde, al moet je voor hardware wel altijd een tas bij je hebben. Maar die tas wordt steeds kleiner en lichter.

Twee weken geleden was ik bij IT Future, georganiseerd door Fujitsu, waar de fabrikant op Circuitpark Zandvoort haar nieuwe android tablet STYLISTIC M532 en de Ultrabook: LIFEBOOK U772  presenteerde. Mooi in vormgeving en praktisch in gebruik. Naast de goed verzorgde lunch waren er nog sessies over Managed Workplace, Managed Mobile, Workplace Assesment en meer demo’s die gericht zijn op het nieuwe werken. Aan het eind van de dag mocht iedereen in een auto stappen en als een kleine jongen het circuit oprijden.

“Het circuit oprijden?” Hoor ik u denken.  Inderdaad Fujitsu had voor deze dag auto’s voor de deelnemers aan het evenement….Elektrische auto’s! Een prachtige metafoor om te laten zien dat de technologie zover ontwikkeld is, dat je eigenlijk niets aan gemak, comfort en in dit geval plezier, hoeft in te leveren en toch Maatschappelijk Verantwoord kunt Ondernemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in