Home Innovatie & Strategie Hé baas, wanneer krijg ik een MacBook?

Hé baas, wanneer krijg ik een MacBook?

158

Vooropgesteld, ik werk een vijfendertig jaar met MS-DOS en Windows PC’s. Vóór die tijd deed ik wat op een Apple ][ en later ook nog wat op een Apple Macintosh. Je kunt niet met droge ogen beweren dat ik niet weet wat je met PC’s kunt.

Op het werk is, na de terminals, een PC heel standaard. En tot de dag van vandaag werk ik ermee. Maar er is een kriebel aan het ontstaan die doorlopend heviger wordt. Steeds meer collega’s om me heen hebben een MacBook. Ze zijn er zoo blij mee. Ze kunnen niet zonder. Ze willen niet ook. Ik wil ook een MacBook. Ik wil ook blij zijn met technologie in plaats van erop te moeten vitten.

Nu gaat dit verhaaltje niet over wat dan het verschil is. Ik zie de resterende Micro$oft fanboys al op het puntje van hun stoel gaan zitten. Zak maar weer achterover! We gaan het niet hebben over laptops die niet gedragen kunnen worden, lege batterijen, onnatuurlijke en onscherpe foto’s en video’s, afwezigheid van een serieuze prompt, updates die installeren als ik wil werken, de vervuilde GUI, traagheid, blauwe schermen, standaard vulnerabilities of hoe swag je machine is.

Laat ik er liever zakelijk naar kijken. Veel waar is naar zijn geld en een MacBook is veel duurder dan een Windows PC. Waarom zou je een medewerker er dan één geven? Omdat hij/zij dan blijer is? Als een soort beloning? Kunnen we niet met KPI’s aantonen dat het een heel goed idee is? Voor devs is dat makkelijk, die hebben een omgeving nodig die Linux alike dingen kan doen. Dus die hebben er bijna allemaal één. Maar een IT-Architect, die bouwt toch eigenlijk niks? Kortom, het is een moeilijk verhaal. Ik hoop maar dat het goed komt.

Want ik wil een MacBook.

Hans van Buuren, Enterprise Architect

1 REACTIE

  1. Binnenkort landt bij mijn huidige werkgever een MacBook op mijn bureau. Wat heeft dat lang geduurd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in