Home Innovatie & Strategie Help, de TV kijkt terug!

Help, de TV kijkt terug!

46

Het kost bij elk kind dat ons gezin versterkt weer even aandacht om uit te leggen dat je wel naar een televisie kunt kijken maar dat hij niet terugkijkt. Hij reageert niet. En dat is eigenlijk best prettig. Schermen die terugkijken zitten in 1984-achtige films en dan zit het kwaad altijd aan de andere kant. Eng dus.

Helaas is die rust voorbij.

Eerst waren er spelcomputers die terugkijken, de Playstation 3 met Move en de Xbox 360 met Kinect. Nu ben ikzelf begonnen met gamen in de jaren zeventig (ja, tennis op de TV met paddles als user interface) en ik geloof dus niet in spelcomputers van Microsoft. Vanuit de tijd van Space Invaders, Phoenix, Tank Pong, Galaga en Donkey Kong ligt Nintendo voor de hand en ik heb er vele gehad (originele Gameboy totaal versleten). Op de studeerkamer staat nog altijd een vol functionele Arcade-machine met vier slot Neo Geo MVS, JAMMA en een draaibare, maar verticaal ingestelde monitor (excuses voor de nerd-taal). Ik heb het geprobeerd en de Wiimote afstandbediening van Nintendo werkt oneindig veel zuiverder dan het Kinect systeem van de Xbox. Kinect kan je goed irriteren. Maar je voelt dat er iets aan te komen zit. Dit kan beter.

Aankomen? Het is al zo ver! Kinect 2 zal in staat zijn te liplezen, zeggen ze. Maar Kinect voor Windows is al te koop en de SDK kan gewoon gedownload worden. Een wereld van mogelijkheden gaat open. Nee, niet beeldbellen of filmpjes maken, maar echte functionaliteit. Interactie!

Waar ik nu op hoop is op betere implementaties van het idee. Veel schermen zijn al voorzien van een webcam. Op mijn nieuwe iPhone 4S zit aan de voorkant (ik bedoel de kant waar ik naar kijk) een tweede camera. Kortom, het kan al. Ik roep alle App ontwikkelaars, PC ontwikkelaars en zelfs TV ontwikkelaars op om het idee te omarmen en fantastische dingen te maken. Het wordt geweldig!

Ondertussen spelen wij nog even door op de Wii, totdat het allemaal goed werkt. De Wii werd in 2006 gelanceerd en er zijn 86 miljoen stuks van geproduceerd. De opvolger wordt in 2012 verwacht. Sony en Microsoft melken hun producten uit en wachten op Nintendo.

En schermen die terugkijken, er moet wel een fysieke uitknop opzitten!

Hans van Buuren, Gemeente Architect Gemeente Amersfoort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here