Home Innovatie & Strategie Help, niemand praat meer over techniek

Help, niemand praat meer over techniek

97

De ideale werkplek van nu draait om veel meer dan alleen techniek. Automatisering wordt steeds minder belangrijk en er is (gelukkig) steeds meer aandacht voor wat je kunt met een IT-oplossing. Het draait steeds meer om wat je uit de techniek haalt en hoe je slimmer kunt werken. Om recht te doen aan deze ontwikkeling, moeten wij als IT-dienstverleners uit een ander vaatje tappen dan we jarenlang gewend zijn geweest. In dit blog lees je hoe wij met onze technische rol van meerwaarde zijn voor organisaties.

Slimmer werken: meer dan slimme IT

Vandaag de dag praten we in de IT niet meer over hoe je technische vraagstukken kunt oplossen met allerlei producten. Discussies over de beste virtualisatietechnieken, next-gen firewalls of de keuze tussen on premises of cloud worden nauwelijks nog gevoerd. Daarvoor in de plaats hebben we het over zaken als digitale transformatie, operationele efficiëntie, nieuwe businessmodellen en innovatieversnelling. Dat is best even wennen, want het vereist een andere werkwijze, nieuwe kennis en competenties. Bij Previder zijn we al een tijdje druk bezig de omslag te maken.

Verder kijken dan techniek

Slechts een enkel bedrijf heeft behoefte aan een gestandaardiseerde werkplek. De meeste organisaties vragen een meer specifieke oplossing. Daar kunnen wij als IT-dienstverlener in technisch opzicht prima mee helpen. Het wordt ingewikkelder wanneer de organisatie de uitgesproken wens heeft om efficiënter om te gaan met tijd, mensen en middelen. Daar hebben wij, net als andere IT-dienstverleners, geen standaarddienst of -product voor op de plank liggen. Om dit soort vragen te beantwoorden, zullen we de taal van de business moeten (leren) spreken. En dan nog: vaak hebben we zelf niet alle vereiste kennis, producten en diensten in huis.

Waar techniek en business samenkomen

Wij kijken verder dan alleen het technische fundament en laten andere partijen aanhaken, zoals ontwikkelaars en leveranciers van applicaties, consultants die gespecialiseerd zijn in bepaalde branches, businessarchitecten en experts in verandermanagement. Dit resulteert in een ecosysteem van specialisten op het gebied van business en IT. Hierdoor kunnen we beter beoordelen wat een organisatie nodig heeft om effectiever samen te werken en te communiceren.

De centrale vraag is: Hoe kunnen we mens, proces en IT-technologie inzetten voor een maximaal rendement? Als onderdeel van een sterk ecosysteem vervullen wij een faciliterende, coördinerende en adviserende rol. In die rol zijn we, dankzij de expertise van onze netwerkpartners, onze klanten veel breder van dienst dan alleen met techniek.

Nadruk op adoptie

Het succes van een IT-oplossing is sterk afhankelijk van de mate waarin medewerkers nieuwe technieken omarmen en adopteren in hun manier van werken. We kunnen organisaties bijvoorbeeld ook helpen bij de adoptie van een geleverde oplossing. Dat doen we onder andere met consultants die op de werkvloer praten met eindgebruikers en ze helpen om de nieuwste IT-mogelijkheden ook echt in te zetten. Door op deze manier de gecreëerde oplossing te toetsen aan de praktijk, adviseren we de organisatie over eventuele bijsturing en vergroten zo de kans dat er écht slimmer wordt gewerkt.

Toch nog techniek

Natuurlijk, ondanks de keuze voor een bredere rol hebben we nog steeds aandacht voor de techniek. Maar in deze context is IT slechts een middel dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. Het is geen doel op zich. In gesprekken met klanten hebben we het vooral over hoe je mensen zo goed mogelijk kunt verbinden met technologie, zodat de organisatie als geheel kan groeien. En ja, gezien onze technische IT-achtergrond is dat ook voor ons een hele stap. Maar we doen er alles aan om op de juiste wijze invulling te geven aan onze nieuwe rol. Ook omdat we hebben ervaren dat als je dat maar goed genoeg doet, er uiteindelijk nog genoeg techniek overblijft.

Meer weten over ons ecosysteem? Kijk eens op onze zorgpagina om te zien hoe we dit toepassen in de zorgsector. Wil je weten welke stappen je moet nemen voor een echte moderne werkplek? Download hier onze whitepaper.

André Stokkingreef is Key Accountmanager bij Previder. Sinds 2003 voorziet hij klanten van advies over cloudoplossingen, zoals Office365, Azure en Werkplek Online. Hij is het eerste aanspreekpunt voor organisaties en draagt zorg voor verschillende totaaloplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in