Home Innovatie & Strategie Herkent u deze twee IBM i-uitdagingen? Tackel ze!

Herkent u deze twee IBM i-uitdagingen? Tackel ze!

78

Beschikt uw organisatie over een IBM i-systeem, misschien nog beter bekend als ‘de AS/400’, dan kan het goed zijn dat u hier en daar wat strubbelingen ondervindt. Het systeem vormt weliswaar een belangrijk onderdeel van het bedrijf, met bedrijfskritische programma’s zoals ERP-applicaties of HRM-software. Maar u merkt steeds vaker dat de legacy-omgeving niet meer in de pas loopt met de hedendaagse technologische ontwikkelingen.

Uitdaging 1: Een verouderde IBM i-omgeving

Vandaag de dag is een IBM i-systeem vaak een wat verouderde on-premise omgeving, die niet meer met de technologische ontwikkelingen meegroeit en steeds duurder wordt in onderhoud. Aangezien het geen groeimarkt is en het aanschaffen van een nieuwe IBM i-omgeving een grote kostenpost is, kiezen veel organisaties ervoor om de legacy uit te faseren. In plaats van in nieuwe systemen te investeren brengen ze het liever naar de cloud. Een IBM i-omgeving kunt u echter niet simpelweg bij iedere cloud-leverancier onderbrengen. Daar is een partner met uitgebreide IBM i-kennis en een passende cloud-omgeving voor nodig.

Uitdaging 2: Tekort aan personeel met kennis van IBM i

Behalve het verouderde systeem, ontstaat ook vaak een uitdaging op het gebied van personeel. Deze kwestie is tweezijdig. Enerzijds gaat de generatie IT-beheerders, die alles over het IBM i-systeem weet, meer en meer met pensioen. Anderzijds is het lastig om nieuw personeel met dergelijke competenties te vinden, omdat de gewenste IBM i-kennis zo specifiek is. Vanuit hogescholen en universiteiten is nauwelijks aanwas van nieuwe specialisten met zulke expertise. Het gevolg van het tekort aan geschikt personeel, is te weinig IBM-i kennis binnen de organisatie om het systeem op de juiste manier te beheren en onderhouden.

Tectrade Power Cloud biedt uitkomst!

De zojuist beschreven uitdagingen zijn gelukkig niet onoverkomelijk. U kunt ze beiden tackelen door uw iSeries-omgeving onder te brengen in een cloud-omgeving van een partij met verregaande IBM-i kennis. Zoals de op IBM Power Systems gebaseerde Cloudomgeving van Tectrade.

De IBM Power Cloud bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen: het datacenter, IBM Power 9 en storage/back-up. Daar kan eventueel de beheerdienst PowerAssist aan toegevoegd worden. Voor een vast bedrag per maand beheren de IBM i-deskundigen van Tectrade dan uw omgeving. PowerAssist is in verschillende servicelevels verkrijgbaar en uit te breiden met aanvullende diensten, zoals performance-metingen, een jaarlijkse health- of disaster recovery-check en escalatie-management.

Het resultaat? Zeer hoge mate van security en beschikbaarheid. U hoeft bovendien geen grootschalige investeringen in hardware en software te doen, beschikt over een optimaal werkende omgeving en bent niet langer afhankelijk van één of enkele medewerkers met kennis van het systeem.

Antoni Uni, Solution Architect bij Tectrade

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in