Home Internet Het belang van goede hosting

Het belang van goede hosting

91

Een veelzijdigheid aan hosting

Naarmate het internet groeide, groeide ook het aanbod qua hosting. Dit natuurlijk vanwege het feit dat veel meer mensen tegenwoordig een website hebben.
Het is niet meer moeilijk om een website te hosten en de prijzen liggen tegenwoordig extreem laag. Maar is het wel zo verstandig om voor deze goedkopere hosting te kiezen?

Misschien wel als je het voor je hobby (zoals bloggen) doet, maar voor je bedrijf is het aan te raden om een goede (vaak duurdere) hosting af te sluiten.

Vooral webshops kunnen niet zonder goede hosting. Deze shops draaien veelal op software zoals Shopware, WooCommerce of Magento en hierbij is goedkope hosting een absolute no-go. Je doet er dan verstandig aan om bijvoorbeeld te kijken naar specifieke webhosting voor Magento, Shopware of al die andere pakketten die er inmiddels zijn.

Maar waarom is dit zo belangrijk voor je zakelijke website of webshop? Lees snel verder om daar achter te komen!

Extra veiligheid

Het wemelt van de hackers of andere kwaadwillenden die het gemunt hebben op jouw website. Hackpogingen, vooral bij websites die op het populaire WordPress draaien, zijn schering en inslag. Niet meer kunnen inloggen op je eigen systeem, wachtwoorden die veranderd zijn, of spam versturen vanuit jouw naam zijn pijnlijke gevolgen van een dergelijke hack.

Ook kunnen hackers jouw gegevens gebruiken om reclame te maken voor omstreden producten en ga zo maar verder. Bij een goedkope webhost is het zo dat je weliswaar minder geld betaalt, maar daartegenover staat dat de servers wel een stuk minder veilig zijn.

Beveiliging

Duurdere hostingbedrijven hebben vaak betere beveiliging, omdat ze meer geld over hebben om te investeren in kwalitatief goed beveiligde hardware en software.

Ook om die reden is het relevant om goede duurdere hosting aan te schaffen. Je hebt er vrijwel enkel voordelen van. Bovendien loop je een stuk minder risico en ga je met een veiliger gevoel door het (zakelijke) leven.

Goede SEO

Er zijn tegenwoordig zoveel webwinkels dat de concurrentie moordend is. Om die reden is het dan ook belangrijk om de concurrentie te slim af te zijn.
Goede hosting is snel, waardoor mensen meer de neiging hebben om op de website te blijven. Hun gebruikerservaring is immers een stuk beter dan die van traag ladende websites.

Vooral bij een webwinkel is een goede hosting belangrijk, aangezien er daarbij veel doorgeklikt wordt en je shop een betrouwbare indruk moet achterlaten.
Bovendien houdt het Google algoritme ook rekening met de snelheid van je website. Hoe sneller je website is, hoe groter het voordeel is ten opzichte van concurrenten die een tragere webshop hebben dan die van jou.

Goede klantenservice

Natuurlijk kan er altijd iets met je hosting gebeuren. Misschien kun je niet meer inloggen, omdat je je gegevens verloren bent. Misschien heb je een vraag over het overzetten of het aanvragen van domeinnamen en het koppelen ervan.

Zeker als leek kan dit namelijk best ingewikkeld zijn. Het voordeel van een duurdere goede hosting is vaak dat deze is voorzien van een uitmuntende support en klantenservice.

Je krijgt zeer snel antwoord. Mocht er dus onverhoopt iets naars gebeuren. Dan is dit geen probleem, want binnen no-time is je site weer in de lucht. Ook hebben ze echte experts rondlopen die problemen zeer snel kunnen tackelen. Zeer handig en de moeite waard dus!

Remon Hendriksen, Internet Impact

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in