Home Ondernemen & Business Hoe duurzaam is videoconferencing?

Hoe duurzaam is videoconferencing?

51
videoconferencing

Niet iedereen is er even dol op, maar in iedere organisatie is het nodig om geregeld overleg te hebben. De vraag is alleen of het altijd noodzakelijk is voor iedere vergadering of presentatie fysiek bij elkaar te komen. Dankzij de huidige apparatuur en software voor videoconferencing is de ervaring bijna niet van echt te onderscheiden. Wanneer iedereen vanuit zijn eigen kantoor deel kan nemen aan de vergadering, komt dat ook het milieu ten goede.

Minder files en minder uitlaatgassen

Even bij elkaar gaan zitten voor een bespreking, is effectief en gemakkelijk wanneer de collega’s zich in hetzelfde pand bevinden. Maar als je bedrijf verschillende vestigingen heeft of je een presentatie wilt houden voor een klant die aan de andere kant van het land zit, is het efficiënter én minder milieubelastend om een videovergadering op te zetten.
Medewerkers die over de juiste apparatuur beschikken, hoeven ook niet meer achteraan aan te sluiten in de file om te vergaderen. Prettig voor de medewerkers en uitstekend nieuws voor het milieu.

Minder vliegkilometers

Hoe vaak gebeurt het niet dat je voor een bijeenkomst van een paar uur anderhalve dag moet reserveren voor de reis naar het vliegveld, wachten op de vlucht, de vlucht zelf en de rit naar het kantoor, om nog maar te zwijgen van een hotelovernachting. Met de geavanceerde mogelijkheden die videoconferencing biedt, is het zonde om voor ieder overleg in het buitenland te moeten vliegen, een onderneming die nu eenmaal enorm milieubelastend is.

Minder papier en printerinkt

Wanneer je een vergadering organiseert, wil je dat alle deelnemers de agenda en andere vergaderstukken voor zich hebben. Voor de zekerheid druk je ze daarom maar een aantal keren af, om erachter te komen dat de meeste deelnemers dat ook al voor zichzelf hebben gedaan. Dankzij videoconferencing breng je de agenda, presentaties, en andere documenten met één druk op de knop in beeld, zodat iedereen ze voor zich heeft.

Minder voedselverspilling

Mensen die je uit het buitenland laat komen voor een vergadering, kun je niet naar huis sturen zonder een uitgebreide lunch, een borrel of een diner aan te bieden. Het getuigt van gastvrijheid om een overvloed aan eten en drinken aan te bieden, maar dat betekent helaas in de praktijk vaak dat er eten wordt weggegooid.

Wil je weten hoe je videovergaderen effectief inzet in jouw organisatie? Lees onze white paper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here