Home Data & Storage Van gesloten naar open: hoe toekomstbestendig is uw netwerk?

Van gesloten naar open: hoe toekomstbestendig is uw netwerk?

307

Mensen zijn tegenwoordig continu verbonden met het internet. Personeel wordt steeds mobieler en de laatste jaren is de hoeveelheid data die in omloop is geëxplodeerd. Om deze ontwikkelingen te kunnen faciliteren, moeten IT-infrastructuren opnieuw worden ingericht. Helaas is een van de uitdagingen voor veel organisaties, het moderniseren van hun gedateerde netwerkomgeving. Een verouderd netwerk bestaat vaak uit systemen die niet zijn gemaakt om te functioneren met nieuwe technologieën, waardoor er onvoldoende kan worden gereageerd op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Omdat het netwerk een onderdeel is dat verweven is in de gehele organisatie, vergt het een overkoepelende benadering, waar alle afdelingen bij betrokken zijn. Hierdoor is het vernieuwen van het netwerk vaak een project dat steeds wordt uitgesteld. De complexiteit van het netwerk blijft toenemen, terwijl de gewenste innovaties achterblijven.

Een gesloten netwerk

Veel verouderde netwerken bestaan uit propriëtaire technologieën. Deze technologieën zijn uitsluitend ontwikkeld om optimaal te functioneren met oplossingen van dezelfde producent. U begrijpt vast dat dit geen positieve bijdrage heeft op uw keuzevrijheid bij het selecteren van nieuwe software en hardware. Door deze gesloten technologieën, plus het feit dat IT zich momenteel razendsnel ontwikkelt en doordat de netwerkvereisten op het gebied van snelheid en capaciteit alsmaar toenemen, kunnen organisaties met een verouderde netwerkinfrastructuur onvoldoende meebewegen met de markt.

Een nieuwe kijk op de netwerkomgeving

Een gesloten netwerkomgeving is een belangrijke reden waarom veel organisaties onvoldoende in staat zijn om een modernisatieslag te maken. Nieuwe technieken trachten de gesloten inrichting van netwerken te doorbreken. Denk aan Software-defined networking en open networking. Dit gebeurt enerzijds door het loskoppelen van hardware en software. Anderzijds door de ontwikkeling van oplossingen die zijn gemaakt om optimaal te functioneren in combinatie met oplossingen van andere producenten.

De voordelen van open networking

Om daadwerkelijk een modernisatieslag te maken, zodat u uiteindelijk in staat bent om uw concurrentiepositie te behouden, zult u uw propriëtaire netwerktechnologieën dus moeten ombouwen naar een open netwerkinfrastructuur. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van open networking:

Keuzevrijheid
Door te kiezen voor SDN (software-defined networking), waarbij hardware en software van elkaar zijn losgekoppeld en door gebruik te maken van open technologieën, heeft u volledige keuzevrijheid bij het selecteren van nieuwe netwerkoplossingen. Bovendien kunt u de beste combinatie van platforms, besturingssystemen en applicaties van verschillende vendoren samenvoegen, zonder in te leveren op performance.

Flexibiliteit
Een open netwerkomgeving is eenvoudig op te schalen. Dit zorgt ervoor dat u voldoende flexibiliteit heeft om aanpassingen te doen. Dit, op basis van de op dat moment geldende vereisten op het gebied van capaciteit en performance. Zodra er meer capaciteit nodig is, kunt u eenvoudig apparatuur toevoegen.

Ruimte voor innovatie
Om als organisatie écht gericht te zijn op de toekomst, moet u voorbereid zijn op innovaties die vandaag nog niet te voorspellen zijn. Een open netwerk is zeer eenvoudig aan te passen op nieuwe situaties, waardoor de kans groot is dat een nieuwe technologie zonder problemen kan worden toegevoegd.

Benieuwd wat u kunt doen om uw verouderde netwerk te vervangen voor een omgeving die klaar is voor de toekomst? Lees dan het stappenplan!

Mark van Aardenne, Dell Solution Consultant Azlan / Tech Data

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in