Home Security Hoe Zero Trust Access bedrijven beschermt tegen cyberaanvallen

Hoe Zero Trust Access bedrijven beschermt tegen cyberaanvallen

28
De uitdagingen op het vlak van cybersecurity zijn de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd, dankzij meer gedistribueerde IT architecturen en een toename van hybride werkomgevingen. Als gevolg hiervan hebben organisaties te maken met een toenemende dreiging van datalekken.
Uit een onderzoek van Kyndryl blijkt dat slechts 15% van de organisaties in de afgelopen 24 maanden te maken heeft gehad met onbevoegde IT-toegang, maar dat 64% van de organisaties denkt dat de kans op een gecoördineerde, succesvolle cyberaanval in de komende 12 maanden enigszins, zeer groot of extreem groot is.
Om ongeautoriseerde IT-toegang te voorkomen, is het belangrijk voor organisaties om een Zero Trust framework te implementeren. Een zero trust framework is gebaseerd op het principe dat niemand impliciet wordt vertrouwd maar altijd wordt geverifieerd. Een dergelijke benadering van cybersecurity gaat verder dan het verminderen van risico’s op het vlak van cyberbeveiliging en het beter beschermen van de gegevens van een organisatie. Het zou de manier waarop door organisaties wordt gekeken naar cybersecurity kunnen verbeteren.
Organisaties kunnen echter te maken krijgen met veelvoorkomende uitdagingen bij het implementeren van een Zero Trust framework, zoals veranderingen in processen en workflows, het proberen te beveiligen van legacy-systemen of gebrek aan ondersteuning van het leiderschap van een organisatie.
Hieronder staan vijf stappen beschreven die een organisatie kunnen ondersteunen bij de invoering van een Zero Trust Framework.

1. Cybersecurity aanpak afstemmen op bedrijfs- en IT-strategie

Bepaal eerst de prioriteiten van de organisatie. Als de cybersecurity-strategie van een organisatie is gekoppeld aan de bedrijfs- en IT-strategie, kan dit ervoor zorgen dat de juiste cybersecurity maatregelen worden genomen om de gewenste bedrijfsresultaten te behalen.

2. Integreer een Zero Trust-cultuur

Hoewel het de verantwoordelijkheid van het beveiligings- en IT-team is om de organisatie veilig te houden, zal het integreren van een Zero Trust-cultuur in fases en door middel van training een meer verenigde organisatie creëren. De medewerkers positioneren als een eerste verdedigingslinie kan een slimme benadering zijn en draagt bij aan de bewustwording onder alle medewerkers.

3. Optimaliseer vaak

Veel organisaties maken gebruik van 10, 20 of zelfs 50 cybersecurity-tools om hun beveiliging te beheren, wat leidt tot onnodige complexiteit en extra uitdagingen. Door toolsets te stroomlijnen en overbodige mogelijkheden te verminderen, wordt het voor teams eenvoudiger om hun cybersecurity-status te beheren en tegelijkertijd hun investering te optimaliseren.

4. Blijf gefocust

Organisaties bouwen cybersecurity strategieën meestal rondom een complex en gefragmenteerd landschap van security-tools, in plaats van fundamentele digitale assets zoals workloads en applicaties. Het is belangrijk om alle digitale activa te inventariseren en de IT-beveiligingsstrategie eromheen te bouwen.

5. Implementeer een sterk bestuursmodel

Zodra een Zero Trust-strategie is opgesteld, is het van belang om een sterk programmabeheer te hebben wat ervoor zorgt dat u op schema blijft met de gedefinieerde visie, doelen en doelstellingen. Pak snel tekortkomingen aan die u ervan kunnen weerhouden de voordelen van uw Zero Trust-initiatief te realiseren.
Het implementeren van Zero Trust gaat niet over één nacht ijs. Het is een reis waarin organisaties hun cybersecurity-strategie kunnen bepalen en beheren om potentiële cyberaanvallen te voorkomen en hun bedrijf te beschermen tegen ongeautoriseerde activiteiten en verstoringen. Door dit te doen, wordt de organisatie veiliger en veerkrachtiger.
Rik Chorus, director security & resiliency bij Kyndryl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in