Home Cloud IaaS opnieuw uitgevonden met bare metal cloud

IaaS opnieuw uitgevonden met bare metal cloud

303

Wil je topprestaties en optimale privacy, dan werkt dedicated hardware het best. Als het om flexibiliteit en schaalbaarheid gaat, is de cloud juist kampioen. Wat nu als je die twee kunt combineren? Met bare metal cloud heb je een moderne IaaS-oplossing die het beste van twee werelden biedt.

Veel bedrijven hebben de overstap naar een IaaS-omgeving al gemaakt. Toch zijn ook veel ict-managers nog terughoudend. Zij vragen zich af of de cloud wel de optimale veiligheid biedt. Ook vrezen ze de controle te verliezen over systemen en bedrijfsprocessen. Tot slot vragen ze zich af of een cloudomgeving wel het prestatieniveau biedt dat ze gewend zijn en dat ze nodig hebben. Vasthouden aan je bestaande on premise infrastructuur is misschien de gemakkelijkste weg, op de lange termijn is het echter een onvoordelige oplossing.

Resources delen of eigen infrastructuur?

Een cloud-infrastructuur is efficiënt omdat je met verschillende gebruikers een pool aan resources deelt. Daardoor betaal je alleen voor de capaciteit die je gebruikt en kom je nooit capaciteit tekort.

Een nadeel van een traditionele gedeelde cloud is dat programma’s die erop draaien met elkaar concurreren om processorkracht. Dat kan soms vertragingen opleveren en de security in gevaar brengen. Dit staat ook wel bekend om het lawaaiige-buren-syndroom.

In veel gevallen houden de buren zich rustig en heb je helemaal niet in de gaten dat je cloudvoorzieningen deelt. Organisaties die wel hinder kunnen ondervinden van lawaaiige buren, zijn bijvoorbeeld e-commercebedrijven waar iedere transactie telt. Of streamingplatformen waar ieder snelheidsverlies cruciaal is.

Wil je geen lawaaiige buren? Dan is een private cloud met een dedicated infrastructuur een oplossing. Een nadeel is dat je nog altijd een virtualisatielaag gebruikt, die de processor flink kan belasten. Hierdoor kun je tot 10 procent van de processorcapaciteit kwijtraken.

Geen virtualisatie nodig

Een bare metal cloudlopossing lost dit probleem op. De omgeving wordt niet tussen verschillende gebruikers gedeeld. De basis bestaat uit een server die de belangrijke voordelen van de cloud biedt. Zo kun je zelf bepalen hoeveel capaciteit je nodig hebt en zelf de workloads verdelen. Zoals gebruikelijk is bij cloud computing betaal je alleen voor wat je gebruikt.

Bij de bare metal cloud is het gebruik van virtualisatie overbodig. Doordat er geen hypervisor-laag nodig is, komt er meer processorcapaciteit vrij die je kunt gebruiken voor belangrijke taken. Daarnaast biedt het de flexibiliteit en de schaalbaarheid die cloudservers nu juist zo aantrekkelijk maken, maar dan met een hoger prestatieniveau.

Oracle bare metal cloud

Oracle is een relatieve nieuwkomer in de IaaS-markt. Dat heeft als voordeel dat de fabrikant op zijn eigen wijze aan een IaaS-technologie van de volgende generatie heeft kunnen werken. Deze biedt mogelijkheden die de traditionele grote cloudproviders niet hebben. Oracle bare metal is een interessante oplossing voor bedrijven die nu overwegen mission critical workloads naar de cloud te brengen, waarbij strenge eisen worden gesteld aan de performance en de veiligheid. Het is een moderne, veilige en flexibele infrastructuur. Vooral bestaande Oracle-klanten hebben veel profijt van de bare metal cloud-oplossing. Met relatief weinig aanpassingen is het mogelijk om bestaande workloads in je eigen tempo naar de cloud te brengen.

Wil je meer inzicht in de mogelijkheden en de ontwikkelingen van IaaS? Download de infographic “Niet bang voor de cloud”.

Download de infographic: https://www.tdconnect.nl/download/infographic-niet-bang-voor-de-cloud/

René van der Weert, Account Manager Oracle, Tech Data

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in