Home Ondernemen & Business ICT-overpeinzingen tijdens de zomerse hitte

ICT-overpeinzingen tijdens de zomerse hitte

54

Ik denk dat het meest voorkomende woord de afgelopen 6 maanden ‘crisis’ is geweest. De Nederlandse ICT-organisaties proberen, op hun geheel eigen manier deze crisis te overleven. Volgens mij is er een belangrijk aandachtspunt voor de komende periode, want Nederland dient zich te ‘wapenen’ tegen de toenemende invloed van buitenlandse ICT-bedrijven op onze Nederlandse bodem. Bezuinigingen vanuit Den Haag hebben onze investeringsbereidheid lamgeslagen en daardoor is de kans dat pareltjes uit Nederland in buitenlandse handen komen groot.

Ik pleit voor openheid, samenwerken, verbinden en kennisdelen vanuit kracht. Dat is lastig, omdat we vanuit ICT-land Nederland met name naar binnen zijn gericht, wat gegeven de omstandigheden, niet geheel onlogisch. Ik hoop dat een iconen als Theo Rinsema ons in Europa blijft positioneren als een land met vele mogelijkheden en ik hoop ook dat Bart Hoogendoorn, als nieuwe voorzitter van Nederland ICT, vaak met Brussel mag schakelen om de belangen van Nederland goed te behartigen.

Met de verkoop van E-Plus deze week kunnen we in ieder geval constateren dat de uitverkoop van KPN is gestart. Het is niet de vraag ‘of’, maar meer de vraag ‘wanneer’ dit prachtige Nederlandse bedrijf volledig in buitenlandse landen terecht komt.

Ik hoop dat de uitspraak van Sake Bosch van enkele weken geleden (“In Nederland loopt de nieuwe Facebook rond”), ook daadwerkelijk realiteit zal zijn. Zoals Einstein zei: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Het is tijd om af te wijken van het plan ICT Nederland!

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in