Home Internet Internet of everything domineert IT budgetten in 2020

Internet of everything domineert IT budgetten in 2020

80

Een perfect storm. Of een samenloop van toevalligheden die de komende jaren zal aanzwellen tot een volmaakte symbiose. In 2020 zullen cloud, social, mobile en internet of things zullen samensmelten tot één nieuwe manier van werken: internet of everything, De getallen die voorspeld worden tijdens IT Expo van Gartner week liegen er niet om 1.9 biljoen in 2020 met een tussentijdse groei van 300 miljard in 2015. Onze TV, mobiel, tas, netwerk, koelkast – you name it: het communiceert met elkaar.

Internet of everything: een praktijkvoorbeeld

Bij internet of everything worden doktoren bijvoorbeeld vooraf geïnformeerd dat een patiënt eraan komt en via de geconnecteerd lantarenpalen voor het ziekenhuis wordt een ‘groen’ pad gecreëerd voor de patiënt die direct door moet naar het operatiekamer. Tegelijkertijd is de verzekeraar al  geïnformeerd en is het elektronisch patiënten dossier naar de beveiligde omgeving van de ‘Ziekenhuis App Store’  verplaatst.

De dokter zelf kijkt inmiddels via zijn nextGen Google Glass naar de interne bloedingen van de patiënt die ‘live’ gestreamd worden door de App in de auto van de patiënt.

Leven of dood is geen toeval meer, het wordt bepaald door de mate van adoptie van IT.

Danny Frietman, partner KBenP

1 REACTIE

  1. Mooi beschreven hoe actuele trends, denk aan BYOD, Consumerization en collaboration bij elkaar komen. Big Data is bij het ‘internet of everything’ dan geen anonieme massa meer, maar wordt doelgericht ingezet. Meer mooie voorbeelden op http://zerodistance.cio.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in