Home Data & Storage IT-afdeling: Verklein de kloof tussen wat kán en wat mág

IT-afdeling: Verklein de kloof tussen wat kán en wat mág

88

De wensen van de veeleisende jonge generatie medewerkers liggen vaak mijlenver uiteen van de mogelijkheden die de IT-afdeling biedt. Geen Dropbox en laat die iPad maar thuis: beide zijn veel te riskant voor de bedrijfsgegevens. Maar wat als we de IT zo inrichten dat het niet uitmaakt met welk apparaat de medewerkers werken?
Lastig hè, die medewerkers die hun eigen tablet en Dropbox gebruiken voor werk. Personeel dat zijn eigen plan trekt, terwijl de IT-afdeling alles beheerbaar en veilig wil houden. Werkplekken zijn gekoppeld aan bestaande infrastructuur en toepassingen, dus de mogelijkheden zijn beperkt. En dat is jammer. Vooral jonge medewerkers verwachten een dynamische werkplek en zoeken verder als de organisatie die niet kan bieden.

Strategisch antwoord op de innovation gap

Elke organisatie krijgt met deze veeleisende groep medewerkers te maken. Wacht dus niet te lang met een strategisch antwoord op deze innovation gap, de kloof tussen wat technologisch kan en organisatorisch mag. Een strategisch antwoord waarmee u de medewerkers faciliteert in de meeste wensen. Eentje die het mogelijk maakt dat eindgebruikers kunnen werken op de manier die bij hen past. Of dit nu ‘s ochtends vroeg is of ‘s avonds laat, vanaf een smartphone onderweg of vanaf een desktop thuis: IT moet faciliterend zijn.

IT-afdeling ondersteunt

Uit oogpunt van de IT-afdeling is tegenwoordig veel mogelijk om een dergelijke strategie te ondersteunen. Het belangrijkste aspect is de ontkoppeling van software en hardware aan de hand van virtualisatie. Dit is mogelijk op alle gebieden: van gevirtualiseerde hardware, desktops en besturingssystemen, tot netwerken en storage. Een dergelijke ontkoppeling betekent dat het niet meer uitmaakt vanaf welk apparaat de medewerker functionaliteiten benadert. Het betekent ook veel meer flexibiliteit en schaalbaarheid voor uw IT.

Software-defined datacenter en workspace management

De overtreffende trap van ontkoppeling is datacentervirtualisatie. Zo’n software-defined datacenter vormt de basis van cloud computing in eigen beheer. Is uw organisatie terughoudend met de overstap naar de cloud? Bent u niet overtuigd dat uw gegevens bij cloudaanbieders veilig zijn? Dan biedt een software-defined datacenter uitkomst. U houdt alles zelf in de hand.
Combineer de ontkoppelde systemen met een oplossing voor workspace management en de IT-afdeling heeft een beheerplatform dat eenvoudig, snel en veelomvattend werkt. De instelling van rechten per gebruiker, apparaat of locatie wordt gemakkelijker en overzichtelijker dan ooit.

Daan van Baardewijk, COMPAREX Solution Advisor Computing Everywhere

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in