Home Innovatie & Strategie IT bij de Overheid

IT bij de Overheid

777
dainamics
Er zijn dit jaar vijf heftige discussies gevoerd op social media, en op een site als BlogIT, over de IT bij de overheid. Parallel daaraan mocht ik een vloedstroom aan e-mails ontvangen van hen die hun naam (om moverende redenen) nog niet wilden laten zien. Zeer veel dank voor jullie waardevolle inbreng.

Samen met een paar IT-journalisten, waaronder het team van BlogIT, heb ik geprobeerd een compilatie op te stellen van alle interessante geluiden, zie https://cioday.com/wp-content/uploads/2018/11/IT-situatie-bij-de-overheid.pdf.

Daarnaast heeft het FD een onderzoek verricht naar de overschrijdingen bij IT-gerelateerde overheidsprojecten, zie https://fd.nl/ondernemen/1259605/grote-ict-projecten-overheid-zeker-1-mrd-duurder-dan-begroot.

Dit schudt het een en ander wakker!

Tijdens de komende CIO-days in de Beurs van Berlage faciliteert ICT-Media een discussie op C-level: https://cioday.com/help-de-it-bij-de-overheid-toekomstbestendig-te-maken.

  1. Hopelijk komen uit deze discussie de werkelijke IT-problemen naar boven, zoals de overheid ze ervaart.
  2. Krijgen we een beeld wat het bedrijfsleven kan bieden aan tips, best practises, en lessons learned.
  3. En, last but not least kunnen de contouren worden geschetst van een praktische, realistische weg om samen (bedrijfsleven en overheid) de problemen te gaan oplossen.

Wij hopen naast uit het C-level, ook van jullie suggesties te ontvangen op bovenstaande drie vragen.

Daan Rijsenbrij, architectuurkenner & -auditor in de Digitale Wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here