Home Arbeidsmarkt & Onderwijs IT, Datacenters en voetbal komen samen tijdens Girls’ Day 2024

IT, Datacenters en voetbal komen samen tijdens Girls’ Day 2024

22

Op 11 april 2024 vindt Girls’ Day plaats in Amsterdam, waar de Dutch Data Center Association (DDA), Digital Realty en DELL Technologies meer dan veertig meiden van het Keizer Karel College uit Amstelveen verwelkomen. Girls’ Day is een nationaal initiatief dat tot doel heeft meisjes tussen 10 en 15 jaar te interesseren voor technische profielen en vervolgstudies.

Dit jaar nemen de DDA, Digital Realty en DELL Technologies deel aan dit initiatief, waarbij meer dan veertig meiden uit de vwo-brugklas van het Keizer Karel College de kans krijgen om het datacenter van Digital Realty op het Amsterdam Science Park te verkennen. Een van de hoogtepunten van Girls’ Day 2024 zal het bezoek zijn aan het Dutch NAO Team, bestaande uit studenten van de Universiteit van Amsterdam, die humanoïde robots programmeren en deelnemen aan internationale voetbalwedstrijden. Dit bezoek zal de meisjes laten zien hoe IT, techniek en sport samenkomen.

Verder zullen de meiden een rondleiding krijgen in het datacenter van Digital Realty, waar ze van dichtbij serverruimtes zullen bekijken en meer te weten zullen komen over de werking van een datacenter. Ook zullen ze de kans krijgen om met een VR-bril op ‘racken & stacken’ te ervaren, net als echte engineers.

Melissa Scholten, Sr. Communications Manager bij Digital Realty, kijkt uit naar de aankomende editie van Girls’ Day: “Net als voorgaande jaren kijken we altijd uit naar deze dag. Wij vinden het belangrijk dat we investeren in de toekomst en bewustwording onder jonge meisjes, en jongens, hoort hier zeker bij. Dit initiatief draagt hier aan bij en wij openen dan ook graag onze deuren voor de leerlingen.”

Ir. Dion Lembekker, technator en docent Ontwerp en Onderzoek van het Keizer Karel College in Amstelveen, voegt toe: “De reden waarom we graag mee willen doen met Girlsday is om de vanzelfsprekendheid te vergroten dat vrouwen kiezen om te werken in de techniek. Door de leerlingen vroeg al kennis te laten maken met bedrijven waar het normaal is dat hier vrouwen werken, vergroot je deze vanzelfsprekendheid.”

DELL Technologies kijkt er elk jaar naar uit om samen met Digital Realty en de DDA Girls’ Day te organiseren. “Nog steeds zijn veel meiden zich niet bewust van de carrièremogelijkheden binnen de IT sector, vaak vanwege een gebrek aan vrouwelijke voorbeelden in hun directe omgeving. Dit leidt tot minder meisjes die kiezen voor een beroep in de IT, waardoor potentieel talent onbenut blijft”, vertelt Lieke Hamers, Chief Technology Officer.

Ook de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters,

onderschrijft hoe belangrijk het is dat meiden op jonge leeftijd kennismaken met IT en techniek. “Als brancheorganisatie zetten we ons hard in om de vertegenwoordiging van vrouwen in onze sector te vergroten. We boeken al veel vooruitgang en door initiatieven zoals Girls’ Day zorgen we ervoor dat meer meiden geënthousiasmeerd worden voor het vak”, zegt Stijn Grove, Managing Director.

Girls’ Day 2024 belooft een dag vol inspiratie en ontdekking te worden, waarbij IT, datacenters en voetbal samenkomen om de volgende generatie te inspireren en aan te moedigen hun passie voor technologie te omarmen.

Pim Kokke, Marketeer en Beleidsmedewerker Onderwijs & Werkgelegenheid bij Dutch Data Center Association

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in