Home Arbeidsmarkt & Onderwijs IT-detachering draait om mensen, niet cv’s

IT-detachering draait om mensen, niet cv’s

106

Gartner concludeert dat computers steeds beter zijn aangepast aan de mens en gezien moeten worden als een onmisbare uitbreiding op de mens, niet alleen als vervanger. Een interessant gegeven, want door de snelle ontwikkelingen op technologisch gebied, zou je de mens bijna vergeten. Vreemd eigenlijk, want de driver voor al deze ontwikkelingen zijn natuurlijk de IT-professionals. De focus op technologie zie ik ook binnen IT-detachering nog vaak terug. Te vaak wat mij betreft. IT-detachering draait namelijk niet om cv’s, maar om een klik tussen alle betrokkenen.

Business en IT samenbrengen
Veel uitzendbureaus en detacheerders binnen de IT vallen wat mij betreft nog altijd in de categorie ‘cv-schuivers’. Een organisatie is op zoek naar een systeembeheerder, de cv’s worden gecheckt en beschikbare systeembeheerders worden aangeboden. Vraag en aanbod lijken zo goed op elkaar te zijn afgestemd, maar is dit wel zo? Betekent een passend cv ook dat de betreffende IT-professional een mooie bijdrage gaat leveren binnen de organisatie? Nee, natuurlijk niet. Wat bij andere bedrijven niet meer dan normaal is, daar moet IT nog altijd aan wennen. Hier draait alles om techniek en hard skills en in veel mindere mate om persoonlijkheid en drive. Een gemiste kans, want net als voor elk ander project geldt ook binnen IT dat een project niet zal slagen als werknemers onderling niet op één lijn zitten. En dan heb ik het alleen nog maar over samenwerking op de IT-afdeling zelf. Hoe gaat die IT-professional met het perfecte cv om met de eindgebruikers binnen zijn organisatie? Met andere woorden, is hij in staat de vertaalslag naar de business te maken en zichzelf volledig in dienst van de eindgebruiker te stellen? Een onmisbare kwaliteit, nu IT-afdelingen meer dan ooit in dienst staan van de business.

Matchen op persoonlijkheid
Traditioneel gezien focust de IT-manager bij het werven van nieuwe IT-professionals op kennis en kunde en heeft hij vaak minder ervaring in de selectie op soft skills. Maar juist het kijken naar een klik in persoonlijkheid en bedrijfscultuur kan de IT-manager helpen in het selecteren van de juiste persoon. Als IT-sollicitanten tijdens het gesprek al bewust gemaakt worden van het feit dat ze straks echt onderdeel uit zullen maken van de business, zal dit ook uitnodigen om actief mee te denken met de business. Een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) is een handige tool om het werkgedrag en de persoonlijkheid van de sollicitant in kaart te brengen. Als u dit structureel test, en ook met terugwerkende kracht in kaart brengt bij de rest van uw IT-afdeling, dan weet u precies wat u nodig heeft voor het samenstellen van het ideale team.

3xblij
Om er zeker van te zijn iedereen het maximale haalt uit een samenwerking met een detacheringsbureau, hanteer ik altijd een heel eenvoudig principe: 3xblij. Dit gaat er vanuit dat zowel de IT-professionals als de klanten en IT-detacheerder blij zijn met een samenwerking. Ik ben er van overtuigd dat niemand blij wordt van alleen een goed cv. Wellicht op de korte termijn, maar zeker niet op de lange termijn. Communicatieve vaardigheden, werkethos en samenwerkingsskills zijn belangrijke graadmeters voor het samenstellen van een efficiënte IT-afdeling. Want zonder deze skills blijft IT een eiland van professionals die hun taken uitvoeren. Voor dat stapje meer is een focus op mensen cruciaal. En de techniek het verlengstuk.

Stephan Bosman, algemeen directeur van IT-detacheerder Neomax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in