Home Ondernemen & Business IT-oplossingen voor de moderne werkplek

IT-oplossingen voor de moderne werkplek

21

Goede IT-oplossingen zijn het fundament voor de moderne werkplek. De tijden dat bedrijven zonder IT konden functioneren zijn voor een groot deel voorbij. Natuurlijk heb je nog ouderwetse bedrijven die weinig met IT werken, maar zelfs die hebben vaak boekhoudsoftware en internet nodig. 

Een groot deel van de moderne bedrijven investeert veel tijd en energie in het optimaliseren van de ‘moderne werkplek’. Bij ‘modern’ werken wordt de IT optimaal gebruikt voor de arbeidsproductiviteit, het vergemakkelijken van bepaalde werkzaamheden en verscheidene andere zaken. Maar wat zijn de drie fundamenten van de moderne werkplek en hoe kunnen IT-oplossingen daar iets voor betekenen?

Veiligheid is zeer belangrijk 

De snelle technologische ontwikkelingen brengen veel voordelen voor bedrijven en organisaties met zich mee, maar tegelijkertijd maken ze ons voor een deel ook kwetsbaar. Als vrijwel alles via het internet loopt, dan betekent dit ook dat het voor criminelen interessant wordt. Websites met een mooie domeinnaam worden met enige regelmaat gehackt en DDoS-aanvallen komen ook steeds vaker voor. 

Een moderne werkplek kan niet goed functioneren zonder veiligheidsoplossingen. Daarom is het relevant om je bedrijf tegen cybercrime te beschermen. Dit doe je onder meer door de kwetsbaarheden in kaart te brengen, voor veilige instellingen te kiezen en natuurlijk tijdig software-updates uit te voeren. Grotere bedrijven en organisaties kiezen er soms voor om de beveiliging uit te besteden aan veiligheidsprofessionals binnen de IT. 

Uitstekende samenwerking ook

Samenwerken op de werkvloer gaat tegenwoordig anders dan vroeger. Mede door het feit dat veel mensen voor een deel thuiswerken. Het ouderwets gezamenlijk op kantoor komen, altijd fysiek vergaderen en andere conservatieve activiteiten zijn bij de moderne werkplek verleden tijd. Er zijn gelukkig verschillende IT-oplossingen om de samenwerking op afstand te bevorderen. In de eerste plaats natuurlijk de cloud diensten, waardoor iedereen op verschillende plaatsen toegang kan krijgen tot relevante software. 

Maar ook moderne communicatiemiddelen, zoals Zoom, Whatsapp en Slack dragen bij aan een goede samenwerking en daarom worden ze veel gebruikt op de ‘moderne werkplek’. Uitstekend samenwerken heeft weer een positieve invloed op de productiviteit en daarom zijn de IT-oplossingen die samenwerken bevorderen zeer relevant. 

AI en de moderne werkplek

AI wordt al veel gebruikt op moderne werkplekken en de meeste experts zijn er heilig van overtuigd dat AI zich de komende tijd nog flink gaat ontwikkelen. Om die reden is het belangrijk om de moderne werkplek klaar te maken voor nieuwe AI-ontwikkelingen en gelukkig passen veel bedrijven en organisaties AI nu al op een slimme manier toe. 

Grote bedrijven gebruiken bijvoorbeeld een chatbot om klanten beter te bedienen. Klanten met gemakkelijke vragen krijgen de hulp van de bot, terwijl klanten met lastigere vragen snel worden doorverwezen naar experts die de juiste kennis in pacht hebben voor het bieden van de hulp die klanten nodig hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in