Home Arbeidsmarkt & Onderwijs IT-sector heeft meer vrouwelijke leiders nodig?

IT-sector heeft meer vrouwelijke leiders nodig?

86

Het gaat anno 2013 niet goed met de IT-sector in Nederland. Slechte resultaten bij de meeste grote IT-bedrijven over het afgelopen jaar 2012, in de media breed uitgemeten mislukte projecten en voortdurende ontslagrondes zorgen voor een niet al te rooskleurig imago. Het massaal werven van nieuw personeel in de hoogtijdagen en het even gemakkelijk weer afscheid nemen van grote aantallen werknemers als het even tegenzit, heeft de IT-sector het label cowboypraktijk opgeleverd. Projectmanagement en het management van (grote) IT-bedrijven worden gedomineerd door mannen. Is deze mannelijke dominantie dan de oorzaak van de malaise in de IT-sector?

Het negatieve imago is zorgwekkend te noemen. IT wordt als een belangrijke aanjager gezien van economische groei in Nederland en Europa. Volgens Neelie Kroes is de IT-sector de nieuwe ruggengraat van de Europese economie. “Gezamenlijk kunnen we voorkomen dat een hele generatie mensen verloren gaat voor de arbeidsmarkt.” In Europa zijn momenteel 26 miljoen mensen zonder werk en er komen steeds minder mensen van technische opleidingen af.[1] Opvallend dat een door mannen gedomineerde IT-sector blijkbaar een vrouw nodig heeft om het negatieve beeld bij te stellen. De boodschap van Kroes straalt in elk geval empathie, warmte en vertrouwen uit.

Clemens van den Broek stelt:
“De leiding van organisaties moet aandacht hebben voor de waarde van mensen, hun individualiteit en authenticiteit, hun behoefte aan zelfreflectie en bewegingsvrijheid, hun vermogen tot creativiteit. Dat vraagt om andere vormen van sturing. Geen sturing in de zin van beheersing, maar sturing op waarden.”[2] Bij beheersing ligt de nadruk meer op instrumentele sturing, sturing op waarden is meer mensgericht. Mensgericht leiderschap is een belangrijk kenmerk van vrouwelijk leiderschap. Een belangrijke onderzoeksconclusie van Teun van Aken op het gebied van projectmanagement luidt: “Instrumentgebruik correleert negatief met succes.”[3]

Nogmaals Clemens van den Broek:
“Vrouwen zijn beter in persoonlijke vaardigheden, aangezien betrokkenheid naar medewerkers centraal staat. Zij geven medewerkers het gevoel dat hun individuele bijdrage er toe doet. Organisaties van vandaag vragen juist om dat soort vaardigheden van leidinggevenden. Vrouwen limiteren zichzelf niet tot het niveau van ruilprocessen en straf- en beloningsmaatregelen. Zij gebruiken een palet van waarden, gedrag en persoonlijke aandacht.”2

Een interessante vraag die zich dan aandient is: Zou de IT-sector er beter aan toe zijn met meer vrouwelijke leiders?

Leon Dohmen, dohmen@logica.com

[1] C. Nap (2013). Kroes wil 700.000 ICT-vacatures vervullen. AutomatiseringGids, 28 januari.
[2] C. van den Broek (2013). Is vrouwelijk leiderschap de sleutel tot transformatie van organisaties, gemeenschappen en samenleving? Symposium Vrouwelijk leiderschap, Avans Hogeschool.
[3] T. van Aken (2007). De succes en faalfactoren van projectmanagement. ManagementSite

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in