Home Arbeidsmarkt & Onderwijs IT-technologie verbetert het onderwijs

IT-technologie verbetert het onderwijs

102

Na een periode van gedwongen lesgeven op afstand vanwege het aantal lock-downs tijdens de coronapandemie, zijn schoolbesturen en onderwijspersoneel nu druk met het zetten van een volgende stap in de evolutie van ons onderwijs. Van belang hierbij is zoveel mogelijk de bewezen voordelen van digitalisering te benutten en door te ontwikkelen. Verder is het nodig op zoek te gaan naar verbeteringen ten aanzien van de interactie van docent en student, aangezien het hier nog wel eens aan schortte bij het lesgeven op afstand.

Afscheid nemen van pen en papier is in het onderwijs voorlopig nog niet aan de orde. Wellicht zal het altijd de basis blijven vormen bij het overdragen van kennis. Maar dat de technologische ontwikkelingen en digitalisering binnen de onderwijssector in rap tempo hun weg vinden is een voldongen feit. Er zijn ongetwijfeld mensen die hun twijfels hebben, maar in de afgelopen periode is duidelijk geworden dat de digitalisering een substantiële bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en de leerervaring van studenten. Want naast het leren van de basis, raken studenten ook vertrouwd met technologie die hun later zal helpen met het behalen van succes in de werkende wereld.

“Digitale inkt” is de toekomst

Naarmate er steeds vaker sprake is van papierloos samenwerken, is het gebruik van het zogenaamde “digitale inkt” een belangrijk hulpmiddel geworden. Door het gebruik van laptops en tablets werken leerlingen steeds vaker met een toetsenbord en raakt de fysieke schrijfvaardigheid achterop. Met de toepassing van digitale inkt, met een digitale pen op een intelligent whiteboard of via een touchscreen of trackpad op een laptop, behouden studenten de vaardigheid van het schrijven met als voordeel dat ze informatie effectiever vasthouden en zich daarnaast vrijer kunnen uiten dan met een toetsenbord alleen.

Digitalisering biedt onderwijsassistentie

Door digitale inkt in het klaslokaal te introduceren, besparen docenten waardevolle lestijd en helpen ze studenten op elk niveau hun mogelijkheden uit te breiden en hun vaardigheden aan te scherpen. Docenten kunnen met behulp van een digitale pen en smart whiteboard handgeschreven informatie tonen of aantekeningen maken vanaf elke plek in de klas. Omdat de whiteboards digitaal zijn, kunnen docenten eenvoudig en snel, met behulp van software zoals Microsoft Teams, de informatie opslaan en delen met hun studenten. Digitale inkt maakt het ook makkelijker om les te geven in vakken waarbij speciale tekens, symbolen of diagrammen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor wiskunde, scheikunde of natuurkunde. Maar ook bij talen als Duits of Frans kan eenvoudig in de taal worden geschreven zonder te hoeven zoeken naar specifieke symbolen via het toetsenbord.

Apparaten en software om het onderwijs te ondersteunen

Microsoft is een van de meest vooraanstaande leveranciers van apparaten en software die helpen het onderwijs te verbeteren. De reeks Microsoft Surface producten zijn met hun lichte en dunne uitvoering zeer mobiel, intuïtief in gebruik, zeer krachtig en beschikken over een uitstekende batterijduur. Daarbij zijn ze ook nog eens heel veilig in gebruik door het inloggen zonder password via Windows Hello. Zowel voor docenten, studenten als netwerkbeheerders bij onderwijsinstellingen levert Surface toegevoegde waarde in het hele onderwijs. Als bewijs hiervan belichten we een aantal Surface apparaten die het verschil kunnen maken bij het ontwikkelen van een toekomstbestendige vorm van onderwijs.

Surface Go 3, flexibiliteit om overal te kunnen leren

De Surface Go 3 is een lichtgewicht 2-in-1 apparaat dat met een stabiele connectiviteit en snelle Wi-Fin 6, vanaf iedere locatie toegang biedt tot het volgen van online les of het maken van huiswerk. Met de 1080p camera’s aan de voor- en achterzijde en dubbele Studio-microfoons zijn docenten en studenten goed zichtbaar en verstaanbaar tijdens online lessen. De lange levensduur van de batterij en snelle prestaties van de 10e generatie Intel® Core i3 processoren garanderen een lang en efficiënt gebruik tijdens een schooldag. De Surface Go 3 is ontworpen voor het gebruik van oa Microsoft Teams, OneNote en andere Microsoft 365 apps en het gebruik van de digitale pen met het touchscreen bevorderen de interactie tijdens de les.

Surface Pro 8, krachtig apparaat voor hybride onderwijs

De krachtige Surface Pro 8 2-in-1 laptop biedt studenten de mogelijkheid een traditionele laptop te combineren met de flexibiliteit van een tablet. Studenten kunnen met het touchscreen en de digitale pen gebruikmaken van de creatieve functies en met de razendsnelle connectiviteit met Wi-Fi 6 veilig en consistent verbonden blijven tijdens het volgen van de lessen. Docenten kunnen zich met de Pro 8 makkelijk verplaatsen in een klaslokaal of het apparaat aansluiten op een monitor. De verstelbare standaard transformeert de Pro 8 eenvoudig en snel van laptop naar tablet. De uitzonderlijke drukgevoeligheid van de digitale inktfunctie gecombineerd met een groot glazen trackpad, maakt schrijven en tekenen met de Pro 8 zeer gebruiksvriendelijk. Met de lange levensduur tot 16 uur van de batterij en het snel opladen zijn docenten en studenten goed voorbereid op een volledige schooldag.

Surface Laptop Go 2, voor productief en creatief onderwijs

Surface Laptop Go 2 is met een gewicht van slechts 1,1 kilo lichter dan menig studieboek en zorgt daarmee voor een zeer mobiel en aangenaam gebruik voor studenten. De lange batterijduur van 13 uur en korte oplaadtijd, tot 80% in iets meer dan een uur, zorgen ervoor dat studenten makkelijk de schooldag doorkomen. Het gebruiken van het touchscreen is perfect voor het tot uiting laten komen van creativiteit. Surface Laptop Go 2 sluit naadloos aan met de beveiliging van Windows 11, voor de hoogst haalbare hardware- en softwarebescherming. De aan/uitknop met vingerafdruk via Windows Hello zorgt voor een veilige en snelle manier van aanmelden zonder wachtwoord. Surface Laptop Go 2 is ontworpen met het oog op duurzaamheid en beschikt over gerecycled materiaal, een verwijderbare SSD en een hoog onderhoudsgemak.

Surface Hub 2S, voor een interactieve leeromgeving

Surface Hub 2s is een interactief whiteboard met ingebouwd Windows 10 systeem dat studenten en docenten samenbrengt en ze het gevoel geeft deel uit te maken van het klaslokaal. Het combineert een groot display (50”) met een ingebouwde pc, een 4K Surface Hub 2-camera, drieweg actieve stereoluidsprekers en 8 element microfoon array in één apparaat, waardoor iedereen in de les goed zichtbaar en verstaanbaar is. Surface Hub 2 met een digitale pen is perfect voor de uitleg van vergelijkingen en diagrammen en het visualiseren van complexe lesonderdelen. De mobiele standaard maakt het mogelijk de Surface Hub 2s eenvoudig te verplaatsen van de ene naar de andere studieruimte waardoor onderwijsinstellingen een optimaal rendement kunnen halen uit hun investering.

Wilt u meer informatie over efficiënte oplossingen voor de moderne werkplek. Bekijk dan de uitgebreide website: Back2School | Back2Work – Tech Data Nederland B.V. (road2growth.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in