Home Arbeidsmarkt & Onderwijs Joost Luiten wint Dutch Open, hij piekte op het juiste moment!

Joost Luiten wint Dutch Open, hij piekte op het juiste moment!

115

Vier dagen top golf in Nederland tijdens de Dutch Open, met een sterk deelnemersveld met op de finaledag een Nederlandse winnaar. Iedereen blij;  organisator, publiek, zijn vrouw, ik maar uiteraard bovenal Joost Luiten zelf.

Ik volg deze golfer al enkele jaren en ik leg graag de link naar mijn eigen werk.

De eerste link die ik leg is die van topsport. Jezelf iedere dag opladen om je doelen te bereiken, trainen omdat je beter wilt, kunt en moet worden. De concurrentie is er en die zit niet stil. Concurrenten die je voor wilt blijven en mogelijk ook concurrenten die je wilt inhalen. Je moet jezelf nooit kunnen verwijten dat je niet alles hebt gedaan om in jouw tak van sport de beste te zijn.

Een tweede link die ik graag leg is die van course management, de reis van afslag tot en met de laatste put. Het gehele proces. Je start met een opdracht, je hebt een afgesproken doel (voor InSearch is dat het zoeken, vinden, selecteren en plaatsen van DE beste kandidaat) en je bepaalt met je team (in het geval van Luiten zijn coaches) HOE je dit doel gaat realiseren. Voor iedere fase tijdens de opdracht is een andere discipline en kwaliteit nodig, die moet je hebben. Heb je alle kwaliteiten in je organisatie om het doel te bereiken? Kun je dit alleen of doe je dit met je team? Het maken van de juiste keuzes op de juiste momenten; dat is de tweede link.

De derde link is focus op het eindresultaat. Als je tijdens de opdracht, tijdens een ronde of zelfs tijdens het spelen van een hole, een foute keuze maakt, kijk dan op dat moment niet terug. Sla op wat er is gebeurd en ga door waar je gebleven bent. Als je uiteindelijk je doel hebt bereikt, als je opdracht is afgerond, dan is het eerst tijd om daarvan te genieten. Vervolgens kijk je terug en analyseer je wat je hebt gedaan. Je brengt in kaart hoe je dit hebt gedaan en wat je eventueel kunt verbeteren. Dan ga je weer naar de eerste link, die van topsport: je gaat trainen, trainen om beter te worden.

Het afgelopen KLM Open heb ik genoten van Joost Luiten, op dit moment de meest succesvolle Nederlandse golfer. Presteren onder grote druk van de omgeving en dan kalm blijven, gefocust blijven. Je weet dat je er alles aan hebt gedaan, je hebt je optimaal voorbereid op je opdracht.

Ons doel is het zijn van DE autoriteit binnen Executive Search, de beste in ons vak voor IT organisaties in Nederland. Daar trainen wij iedere dag hard voor, met de juiste mensen, de juiste motivatie, met plezier tijdens het proces en met de focus op het doel. Klant en kandidaat centraal en InSearch als de spil in het midden.

Voor Joost Luiten is de Ryder Cup in zicht;en ook  InSearch is klaar voor de laatste stap naar de echte top.

Gert Groenewoud, Director/Headhunter/Executive Search Consultant bij InSearch

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in