Home Internet Kapotte mobiele apparaten

Kapotte mobiele apparaten

39

Wat past er toch een hoop technologie in de nieuwste mobiele apparaten. Je kunt zien dat de fabrikant zijn uiterste best doet om het apparaat zo klein mogelijk te maken en er zoveel mogelijk hardware in te proppen. Want dat vinden we mooi. En dat is het ook! Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone, superstrak design, harde bescherming aan alle kanten en toch plat en licht. Top! Het kost wat maar dan heb je ook wat.

Totdat… Je hem mee wast. Totdat… Je hem hard laat vallen en je glaasje breekt. Totdat… De batterij minder wordt. Totdat… Je er overheen rijdt. Totdat… De plug van je hoofdtelefoon niet meer past. Totdat… Je een andere kleur wilt. Totdat… Noem maar op, er zullen altijd redenen zijn om aan mobiele apparaten te willen klussen.

En dat wordt steeds moeilijker! Kleine schroefjes, klik-vast-maar-nooit-meer-open plasticjes, breekbare printjes, overal lijm, ambigue connectoren, onderdelen die het eerst falen als diepste geplaatst , waterdichte kasten, gladde buitenkanten en andere uitdagingen maken het leven van de reparateur moeilijk.

Al weer een hele tijd brengt iFixit verslag uit van de repareerbaarheid van nieuwe mobiele apparaten. Die gaan helemaal uit elkaar en dat levert een mooi beeldverslag op. En mooie scores. Nou ja, mooi… Gedurende enige tijd was de iPad de laagste met een twee. Totdat deze verslagen werd door de Microsoft Surface tablet, die een 1 scoorde. En nu blijkt het nog slechter te kunnen met de nieuwe HTC One, die hoge ogen scoort bij gebruikstesten. Niet te repareren.

Waar gaat dit heen? Doorlopen met je barst? Weggooien? Louche reparateur inschakelen? Dat is toch ellende allemaal? Ik denk dat het enige dat we kunnen doen wachten is tot alles zo klein is dat het niet meer uitmaakt. Apple maakt de iPhone nu al op de breedte die uit onderzoek als de meest optimale is gebleken voor mobiele apparaten: 58,6 mm. Geduld dus!

Hans van Buuren, Enterprsie Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in