Home Data & Storage KickStart als kers op de taart

KickStart als kers op de taart

129

Eerder deze maand maakte ik u er op deze website al op attent: vandaag vindt KickStart Europe plaats in de RAI in Amsterdam. Waarom is dat nog een keer een blog waard? Simpel: omdat KickStart het eerste internationale event in Nederland is dat zich specifiek richt op de digitale infrastructuur (Connectivity, Cloud en Datacenters). Een uitgebreid strategie-event vol (investerings)trends.

Een goed startpunt dus om precies te weten wat dit jaar ons gaat brengen. Waar gaat de industrie naar toe? Hoe en waar wordt er geïnvesteerd? Welke van de vier grote Europese hubs Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt zal het snelst blijven groeien?

Animo

Gezien de omvang van de Nederlandse digitale infrastructuursector kon een event als deze naar mijn mening niet ontbreken in Nederland. Dat er zoveel animo voor dit evenement is, ging mijn verwachting te boven. Er zijn meer dan 300 deelnemers uit meer dan tien landen aanwezig, waarvan meer dan 100 C-level en senior bezoekers.

Een conferentie als deze organiseren is een hele klus en we hebben daarin geweldige steun gevonden in onze main partners Vertiv, NIBC, Caransa Group, NHN/Agriport, CBRE, Unica Datacenters, ICTroom en supporting partner AC Niellsen. Het moet gezegd: zonder hen was dit event natuurlijk niet mogelijk geweest. Mede door hen zetten we de Nederlandse digitale sector nog meer op de kaart.

Wat hebben we bereikt?

Maar dat is niet alles wat we met de Dutch Data Center Association en Digital Gateway to Europe hebben bereikt. Wie de ontwikkelingen in de digitale infrastructuursector de laatste jaren heeft gevolgd heeft gezien dat de sector zich steeds beter organiseert. Waar de Nederlandse datacenters tot iets meer dan drie jaar geleden helemaal niet vertegenwoordigd werden in Den Haag, de provincie, bij gemeenten of in internationaal perspectief, staan nu twee professionele organisaties met inmiddels drie personen in dienst.

Dat heeft weer geleid tot een recordaantal aan media-updates en gepubliceerde rapporten. En dan zijn we ook nog eens actief bezig met het onderwerp duurzaamheid en energievoorziening. Restwarmte blijft een hot topic in de wereld van datacenters!

Kers op de taart

Kortom: er is veel aandacht en er is veel voor elkaar gekregen om de Nederlandse digitale infrastructuursector op de kaart te krijgen. Met als ultiem resultaat dus een event voor en door de sector. Voor mij voelt dit als een kers op de taart na jaren inzet. Het zijn zulke momenten dat ik me realiseer: hier doe je het allemaal voor.

Uiteraard smaakt dit naar meer en we zullen ons dan ook blijven inzetten om de sector te promoten. Daarnaast zijn er talloze uitdagingen in 2018 waar we ons op kunnen richten. Het belooft weer een mooi jaar te worden.
Graag zou ik willen afsluiten met een leuk nieuwtje: binnen twee weken na KickStart brengen we het Outlook 2018 rapport naar buiten, met Europese trends en insights voor 2018. Houd de website dus goed in de gaten!

Stijn Grove, Directeur Dutch Datacenter Association

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in