Home Klantcases Epson sprak Emilie Sobels over de moderne werkplek

  Epson sprak Emilie Sobels over de moderne werkplek

  Epson,

  Emilie Sobels staat aan het roer van een landelijke organisatie die co-working spaces aan vrouwen verhuurt in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Utrecht. Hashtag Workmode staat in het teken van samenwerken en kennisdelen: “Als je hier binnenkomt is het alsof je in een warm bad belandt.” Waar moet de moderne werkplek volgens Emilie aan voldoen? En welke rol speelt IT daarin?

  Nadat Emilie haar baan als Fashion Director bij tech startup Fashiolista had opgezegd, had ze nog geen uitgewerkt plan voor de toekomst. “In eerste instantie was ik van plan om drie maanden lang helemaal niets te doen, gewoon relaxen,” vertelt ze. “Ik heb dat precies anderhalve dag volgehouden. Ik liep door de stad, op weg naar huis, toen ik een pand zag dat te huur stond. Ik heb meteen gebeld, zonder dat ik ook maar iets van een idee had. Ik dacht, misschien moet ik daar gewoon gaan freelancen en mensen om me heen verzamelen. Dan kunnen we samen grotere freelance-projecten doen en van elkaar leren. Binnen twee weken zat dat pand gevuld met alleen maar vrouwen, voornamelijk bloggers, copywriters, journalisten, grafische vormgevers en fotografen uit mijn netwerk. Die groep groeide en groeide tot het op een gegeven moment niet meer paste. Al na drie maanden moesten we een nieuw pand huren, met twintig extra werkplekken!”

  Het warme bad

  Het succes heeft volgens haar te maken met het feit dat vrouwen die werken bij Hashtag Workmode de beschikking hebben over de kennis, het netwerk en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om succesvol te ondernemen. “Als je hier werkt heb je meteen de beschikking over een landelijk netwerk aan professionals met wie je projecten kunt draaien of aan wie je gewoon iets kunt vragen als dat nodig is. We stimuleren dat ook: we stellen iedereen aan elkaar voor en we hebben whatsappgroepen en andere community tools om de samenhang te versterken. Als je hier binnenkomt is het alsof je in een warm bad belandt. Dat is het voordeel van kleinschalige co-working spaces. Alles is bovendien voor je geregeld: van goedwerkende wifi tot lekkere koffie.”

  Voor alles een IT-oplossing

  Een nadeel van dit soort kleinschalige werkplekken kan overigens zijn dat sommige zaken minder snel worden opgelost. “Als de printerinkt bijvoorbeeld op is, dan staat bij een grotere onderneming direct iemand van IT klaar om het te fixen,” vertelt ze. “Hier kan dat wel even een dagje duren. Maar goed, ook daar zijn weer oplossingen voor: we hebben nu bijvoorbeeld een Epson EcoTank-printer met grote inkttanks waarmee we duizenden pagina’s kunnen printen voordat de inkt bijgevuld moet worden. Ideaal voor kleinschalige kantoren, vanwege de lage en voorspelbare inktkosten.”