Home Internet Knoeien met reviews

Knoeien met reviews

56

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Amazon onbekende mensen aanklaagt die tegen betaling reviews hebben geplaatst op hun winkel.

Reviews zijn heel belangrijk in de e-commerce. Logisch, want vrijwel iedereen koopt het liefst een artikel waar veel mensen al erg tevreden mee zijn. Dan is de kans op een kat in de zak laag. We zien dat producten met een groot aantal reviews en een gemiddelde rating (die sterretjes) van viereneenhalf het meeste profiteren van de bijdrage van de kopers.

Het zat erin, dat het voor geld plaatsen van reviews een goede business zou gaan worden. Zo verhoogt de leverancier het aantal reviews en de rating en gaan de verkopen vanzelf omhoog. En de handige reviewer verdient een leuke stuiver bij. Dus ontstaan er ook professionele sites, zoals http://buyazonreviews.com/, waar je de reviews gewoon kunt bestellen. Uiteraard tegen betaling en het liefst door zelf aanleveren van een mooie tekst. Inderdaad, professioneel valsspelen.

Amazon vond al die reviews eerst prachtig. Het verhoogde de omzet, dus waarom niet? Totdat iedereen erachter kwam dat ze nep waren. En dat keert zich tegen de e-tailer. Dat verklaart de aangespannen rechtzaak. Maar onbekende mensen kun je niet vervolgen dus dat leidt verder tot niets.

In Nederland hebben we onze eigen mega-webwinkel: bol.com. Daar gaat het er erg eerlijk aan toe. Reviews worden niet verwijderd of aangepast. Ongepaste reviews worden bij melding gemodereerd. En betaalde reviews zijn hier onbekend. http://koopbolpuntcomreviews.nl/ is nog niet geclaimd.

Gelukkig maar, want dat past totaal niet bij dit landje!

Kitty de Klerq, e-tail professional

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here