Home Ondernemen & Business Komkommertijd – deel I

Komkommertijd – deel I

43

De scholen starten, de out-of-office berichten worden minder en minder. Nederland begint uit haar zomerreces te ontwaken. Inmiddels kunnen we constateren dat Nederland in het ‘hart’ van de zomertijd bijna een maand ‘dicht’ is. Vreemde gewaarwordingen, te meer daar er een aantal fikse uitdagingen op ‘ons’ pad ligt in de komende tijd. En wie wie bedoel ik met ‘ons’?

In ieder geval de adviesbureaus die (in lijn met het artikel in het financieel dagblad van 6 juli 2012 j.l.) naarstig op zoek zijn naar nieuwe business modellen. De strategische bureaus schuiven wat op en schromen niet om wat ‘makkelijkere’ ICT-klussen te doen voor klanten, voor lagere tarieven. De traditionele strategische ICT-bureaus lopen daardoor omzet mis die ze met de meer applicatieve en infrastructurele projecten hopen te compenseren.
Lastig, want daarvan weten we inmiddels al enkele jaren dat tarieven daar in ieder geval al ter discussie gesteld worden.

Nee, dan die kwalitatieve, hoogwaardige zzp’er, die vanuit zijn of haar specialisme klus na klus ‘binnen fietst’ en als de luis in de pels van vele bureaus de leukere klussen wegkaapt. Nee….die is geen maand op pad geweest, daar is geen reces. Die gebruikt deze tijd om te oogsten, met als resultaat een veel rijkere voedingsbodem (dan voor enkel komkommers J).

In de volgende aflevering: de uitdagingen voor de CIO en de IT-manager in deze tijd. Geniet nog even van de mooie zomerdagen!

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in