Home Innovatie & Strategie Letterlijk en figuurlijk een mooie netwerk-uitbreiding

Letterlijk en figuurlijk een mooie netwerk-uitbreiding

132

De globalisering, de beweging naar de cloud en applicaties die overal en altijd beschikbaar moeten zijn. Het zijn zomaar enkele uitdagingen voor internationaal opererende ondernemingen. Een belangrijk issue daarbij is dat ze tegen relatief lage kosten wereldwijd een veilig, voorspelbaar en beheersbaar netwerk willen.

Connectiviteit moet tegenwoordig in alle uithoeken van de wereld gerealiseerd worden. Daar waar bedrijven internationaal expanderen en met vestigingen op meerdere continenten actief zijn, willen ze overal een solide en voorspelbare performance van het netwerk. Daarbij is de beweging van IT-infrastructuur naar de applicatie een belangrijke trend, naast de beweging van private naar publieke connectiviteit. Waar het om gaat in de digitale transformatie is dat ondernemingen eisen dat de kwaliteit van applicaties overal hetzelfde is. De klant en medewerker in Brazilië moet dezelfde gebruikerservaring hebben als die in China of Nederland.

Flexibiliteit

In een wereld waarin digitale aanwezigheid, veiligheid en snelheid is vereist, zoeken bedrijven naar oplossingen om dit adequaat te realiseren. Waarom? Om groei te realiseren, om kosten te reduceren, efficiënter en veilig te werken en om de gebruikerservaring te optimaliseren, zowel van de klant als de medewerkers. Daarnaast is er behoefte aan flexibiliteit. Ook in het netwerk, zodat bij verdere expansie van de organisatie het netwerk mee kan bewegen.

Het past in ontwikkelingen die voor grote ondernemingen in alle branches gelden: meer global presence, de strategie om in de cloud actief te zijn en applicaties die overal ter wereld beschikbaar moeten zijn. Het netwerk is daarbij uiteindelijk de enabler, de basis van waaruit de wereldwijd opererende klant bediend wordt. Daarbovenop kun je allerlei bouwstenen plaatsen om maatwerk te leveren.

Last mile

Daarbij kan internet een grote rol spelen, zeker op lokaal niveau, of zogezegd de last mile. Dat is voor internationaal opererende organisaties bijzonder effectief en efficiënt. Waarom? Door gebruik te maken van

lokale carriers en breedband access providers kun je (kosten)efficiënt opereren, verhoog je de flexibiliteit en kom je dus tot de oplossing die het best bij je organisatie past. Internet kun je bijvoorbeeld als basis nemen voor mobiele connectiviteit, waarna je met SD-WAN het netwerkverkeer intelligent kunt verdelen over de beschikbare bandbreedte, wat bedrijfsnetwerken veel beter beheersbaar en controleerbaar maakt. En zo zijn er allerlei mooie oplossingen te verzinnen als je flexibel de beschikbare netwerken kunt inzetten.

Van Europa naar de wereld

Daar waar voor veel bedrijven de digitale transformatie – terecht – bovenaan de prioriteitenlijst staat, daar maak ik zelf ook onderdeel uit van een verandering. Interoute is in mei door GTT overgenomen. Door de overname is GTT in Europa nu net zo groot als in de VS. En met de aanwezigheid in Azië en Latijns-Amerika zijn we nu wereldwijd actief. Het betekent dat we onze klanten nu overal kunnen volgen en ondersteunen in de digitale transformatie. En ze bovenal adviseren, omdat uit een recent eigen onderzoek onder 800 Europese IT-beslissers is gebleken dat de integratie van oude technologieën met nieuwe cloud applicaties als een van de belangrijkste uitdagingen in de digitale transformatie wordt gezien.

Goed netwerk

Bovenaan mijn eigen prioriteitenlijst staat de wens om dichtbij de klanten te blijven staan. Omdat digitale transformatie voor ondernemingen van levensbelang is. Omdat een goed netwerk het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. In dat besef denken we altijd mee met onze klanten en adviseren we hen. Eerst vrijwel alleen voor Europese netwerkoplossingen en nu dus voor mondiale. Dat is letterlijk en figuurlijk een mooie uitbreiding.

Martijn ten Kate, country manager bij GTT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in