Home Ondernemen & Business Londen Tech City: de Silicon Valley van Europa

Londen Tech City: de Silicon Valley van Europa

138

De afgelopen dagen was ik samen met een delegatie van Britse en Nederlandse ondernemers in Londen. Waarom? Om te proeven hoe de ‘vibes’ zijn van Tech City, door velen het nieuwe epicentrum genoemd van start-ups in Europa.

Tech City

We ontmoetten in een sneltreinvaart een groot aantal bedrijven. Eerst het, door Nederlandse ondernemers, opgerichte, Signkick. Een ‘luis in de pels’ met de ambitie de nieuwe ‘bookings.com’ te worden van outdoor advertising. Gericht op de ‘sweetspot’ van de economie, het MKB, dat nu ook de kans krijgt om te adverteren zoals Coca Cola.

Na Central Working, een variant op Spaces en Seats2meat ontmoeten we de CEO van het ‘Open Data institute’. Amper 11 maanden geleden gestart, nu al gefund door de UK met 10 miljoen pond voor de komende 5 jaar. Open Data is zo indrukwekkend, dat het mijn persoonlijke mening is dat dit initiatief de kans heeft om DE standaard te worden in Europa op het gebied van open standaarden. We eindigen, nota bene, bij een Nederlandse datacenter leverancier: Interxion. Prachtig om te zien hoe, na 10 jaar geleden gestart te zijn uit Schiphol-Rijk, dit bedrijf nu ook actief is in een omgebouwde oude bierfabriek: ‘Data Brewery’. Inspirerend.

Waarom kan dit wel in Londen Tech City en waarom missen we dit nu in Nederland? Zoals de ondernemers en Boris Johnson, de burgemeester van Londen stelde: ‘you have to pay it forward’. Blijf investeren in mensen, want onze wereld economie is een ‘people centric economy’ aan het worden. En waar veel activiteit en ondernemerschap is, wordt innovatie geboren. Take that Rutte!

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in