Home Security 24% van de mensen maakt nooit een backup

24% van de mensen maakt nooit een backup

83

Slaagde jij wel voor World Backup Day?

Vrijdag 31 maart was het weer zover: World Backup Day. Het ideale moment om stil te staan bij het feit of je backups hebt gemaakt van je bestanden. Uit onderzoek van Backblaze blijkt dat 24% van de ruim 2.000 ondervraagden nog nooit backups gemaakt heeft. Gelukkig blijft dit aantal wel elk jaar dalen.


Antwoord op de vraag: hoe vaak maak jij een backup?

Het loont nochtans de moeite om regelmatig backups te maken van je bestanden. Dit, vooral als je vaak bestanden wijzigt of toevoegt aan je computer.

Een backup op één plek is onvoldoende

Je zou denken dat je bestanden na het maken van een backup veilig zijn. Zo simpel is het echter niet. Stel dat je al je belangrijke documenten hebt gekopieerd naar een aparte map op de harde schijf van je computer. Wanneer die harde schijf onverwacht kapotgaat, heb je niets aan backups. Die gaat met alle originele bestanden samen ten onder. Sla je backup daarom op meerdere locaties op: de harde schijf van je computer, een externe harde schijf en online in de cloud.

1 Backup op je computer

De meeste computers worden tegenwoordig geleverd met zowel een SSD als de traditionele harde schijf. Zorg ervoor dat je bestanden en de backups op verschillende schijven bewaard worden. Zo voorkom je dat alle bestanden kwijtraken als één van de schijven het begeeft.

2 Backups op externe harde schijf

Met enkel een extra harde schijf op je computer ben je er nog niet. Als je computer gestolen wordt, ben je toch nog al je bestanden kwijt. Het is daarom verstandig om je backup-map ook naar een externe harde schijf te kopiëren die je in huis of op kantoor bewaart. Tegenwoordig heb je in de winkel voor ongeveer 50 euro al een externe harde schijf. Die biedt genoeg opslagruimte.

3 Backups in de cloud

Stel dat je in het ergste geval je computer én je externe harde schijf kwijtraakt. In een ideaal scenario heb je dan ook backups buitenshuis. Clouddiensten zoals Dropbox en Google Drive zijn een praktische en gratis oplossing. Jammer genoeg bieden deze diensten (in de gratis variant) maar enkele gigabytes opslag aan, wat meestal onvoldoende is voor een volledige backup van al je bestanden.

Geslaagd voor World Backup Day

Backups maken op alleen je computer is dus niet genoeg. Want wat als die op een dag gestolen wordt? Om verlies van bestanden te voorkomen, is het slim om je backups ook te bewaren op een externe schijf en in de cloud. Vraag vandaag nog STACK aan en krijg 1000 GB gratis opslag. Je hebt dan altijd een reservekopie van je bestanden klaarstaan, wat er ook gebeurt. Zo slaag je met vlag en wimpel voor World Backup Day!

Omar Benameur, Chief International bij TransIP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in