Home Innovatie & Strategie Minder uitstoot van broekkasgassen door SF6-vrije MV-schakelapparatuur

Minder uitstoot van broekkasgassen door SF6-vrije MV-schakelapparatuur

74
dainamics

Een recent IDC-rapport toont aan dat de capaciteit van datacenters naar verwachting met 4,5 procent gaat groeien tussen 2019 en 2024. Door deze groei komt er een enorme druk om deze installaties, die veel energie vragen, zo duurzaam mogelijk te exploiteren. In de afgelopen maanden hebben we gezien dat enkele van de grootste cloudproviders publiek duurzame toezeggingen doen waarmee ze aangeven hun uitstoot te verminderen en geen gebruik meer te maken van koolstof. Maar hoe gaan ze dat doen? Nieuwe technologische innovaties kunnen serviceproviders in de cloud en op colocaties helpen hun broeikasgasvoetafdruk te verkleinen.

SF6 in atmosfeer

SF6 is een broeikasgas dat 23.500 keer sterker is dan CO2. Het fungeert als een krachtige elektrische isolator en is te vinden in de meeste bestaande geïnstalleerde middenspanningsschakelaars. Wanneer de schakelapparatuur het einde van zijn levensduur nadert, moet grote zorg worden besteed aan de verwijderingom te voorkomen dat SF6 in de atmosfeer terechtkomt. Bij  SF6-vrije schakelapparatuur hoeven bedrijven hier niet meer over na te denken.

Een duurzaam en innovatief ontwerp: SF6-vrije MV-schakelapparatuur

Oog hebben voor het klimaat en het daadwerkelijk aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen zitten in het DNA van Schneider Electric. Tegen 2025 hebben we toegezegd dat we geen gebruik meer maken van SF6-producten. Omdat wij ons inspannen voor minder broeikas door meer energie-efficiënte en milieuvriendelijke producten, wordt het ook gemakkelijker voor onze klanten in de cloud en colocatie om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Onze voorzitter en CEO Jean-Pascal Tricoire identificeert klimaatverandering als de grootste bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van onze samenleving. Hij heeft toegezegd dat de zakelijke beslissingen en het bestuur van het bedrijf toegewijd zijn aan koolstofneutraliteit, netto nul operationele emissies en een netto nul supply chain. De ontwikkeling van SF6-vrije schakelapparatuur is een voorbeeld van hoe we dit doel bereiken.

Zuivere lucht

Hoewel veel stroomdistributieleveranciers hun schakelapparatuur in datacenters veranderen om milieuvriendelijker te zijn, leveren sommige nog steeds milieu-,gezondheids- of veiligheidsproblemen op. Schneider Electric introduceerde daarom een innovatie met zuivere lucht waarmee MV-schakelapparatuur veilig en efficiënt kan werken zonder broeikasgassen. Door nieuwe SF6-vrije schakelapparatuur te introduceren en samen te werken met regelgevende instanties op mondiaal en lokaal niveau, helpt Schneider Electric cloud- en colocatieproviders om duurzamer te opereren.

Duurzaamheidsprogramma’s

Duurzaamheid bij Schneider Electric begint bij het R&D-team met de ontwikkeling van innovatieve technologieën die het energieverbruik verminderen. Vervolgens zetten we onze aanpak door in de uitvoering van duurzaamheidsprogramma’s die energie besparen en tegelijkertijd de wereldwijde bedrijfsgroei stimuleren. Met onze oplossingen kunnen onze klanten belangrijke duurzaamheidsstatistieken zoals energie, koolstof, water en afval volgen, beheren en voorspellen. Connected technologieën (software, cloud en ‘slimme’ detectieapparaten) zijn belangrijke factoren om de vermindering van broeikasgasemissie te versnellen binnen een organisatie. We gebruiken ons ecosysteem van verbonden infrastructuur om efficiëntie en duurzaamheid op een veilige en betrouwbare manier te vergemakkelijken.

Innovatief ontwerp

Het slimme ontwerp van de nieuwe SF6-vrije schakelinstallaties van Schneider Electric biedt niet alleen cloud- en colocatieserviceproviders een product dat minder uitstoot. Maar ook de voetafdruk verkleint, geschikt is voor toepassing in industriële omgevingen en veiligheidsvoorzieningen mogelijk maakt. De nieuwe “lucht en vacuüm” schakelapparatuurtechnologie handhaaft dezelfde niveaus van betrouwbaarheid en veiligheid bij het schakelen van vermogensbelastingen. Dit, zonder dat SF6-gas nodig is. Het innovatieve ontwerp betekent dat operators en technici van schakelinstallaties geen nieuwe werkwijzen hoeven te leren, waardoor ze veiliger zijn.

Meer informatie over hoe deze oplossing de duurzaamheid verbetert in onze Whitepaper.

Loek Wilden, Team leader Digital Services & Execution at Schneider Electric

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here