Home Security Waarom moet u uw mobiele devices beveiligen?

Waarom moet u uw mobiele devices beveiligen?

115

Steeds meer organisaties zien de noodzaak van databeveiliging in. Ze schaffen een firewall aan, installeren anti-malware op laptops van medewerkers en zorgen voor goede back-up & recovery. De beveiliging van mobiele devices blijft echter achter.

Mobile Security is nog geen top-of-mind

Het vertrouwen van organisaties in firewalls en anti-malware is groot. Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ESET blijkt dat antivirus (91%), firewalling (85%) en back-ups (77%) de populairste beveiligingsmethoden zijn. Het besef dat de mobiele wereld vele malen dynamischer is en daarom vraagt om meer geavanceerde beveiliging is er echter nog nauwelijks.
Hetzelfde onderzoek toont namelijk aan dat slechts 1 op de 5 organisaties (21%) smartphones en tablets beveiligt. Mobile Security is bij de meeste organisaties nog lang geen ‘top-of-mind’, terwijl 44% van de ondervraagde bedrijven aangeeft dat zij medewerkers toestaan om privé devices te gebruiken voor werk gerelateerde zaken.

Grote toename in BYOD

De roep om een goede mobiele beveiliging wordt gesteund door een grote toename in BYOD (Bring Your Own Device) binnen organisaties. Wereldwijd zal de helft van alle werknemers dit jaar met een BYOD-beleid te maken krijgen. Daarnaast zit er een duidelijk verschil in beheer tussen mobiele devices en een laptop van het werk. Waar deze laptop vaak op afstand wordt beheerd door een IT-afdeling, ligt de controle over een smartphone volledig bij de gebruiker. Dit maakt mobiele devices extra kwetsbaar.

Mobiel laat desktop ver achter zich

In 2016 was wereldwijd het aantal mobiel zoekopdrachten op Google al velen malen groter dan via een desktop. En volgens cijfers van ROI Agency Zenith zal dit in 2017 en 2018 alleen maar toenemen. Zo groeit het mobiele internetverkeer dit jaar naar 75%. Volgend jaar zal 80% van al het internetverkeer afkomstig zijn van mobiele devices. Cijfers die het belang van mobiele security alleen maar onderstrepen. Zeker wanneer mobiele devices gebruikt worden voor werk of andere zakelijke doeleinden.

Wees gewapend

Organisaties zijn continu op zoek naar groeiende productiviteit en flexibiliteit. Een zoektocht die hand in hand gaat met meer en betere mobiele apparaten en bijbehorende beveiliging. Mobile security mag daarbij niet meer ontbreken. Als u wil afrekenen met de geavanceerde bedreigingen van deze tijd, moet ook de meest gangbare ‘entry’ tot het netwerk – uw smartphone – beschikken over geavanceerde beveiliging.

De gevaren van mobiele devices in uw netwerk

In ons trendrapport – dat u gratis kunt downloaden – leest u alles over de gevaren die het flexibele werken met zich mee brengt. Wist u bijvoorbeeld dat smartphones, die voor zowel privé als zakelijke doeleinden worden gebruikt, populaire targets zijn voor cybercriminelen? In dit Trendrapport wordt aandacht besteed aan de kwetsbare aspecten en welke maatregelen u kunt nemen om de risico’s in uw zakelijke omgeving te beperken.
Download het trendrapport: https://www.tdconnect.nl/download/trendrapport-gevaren-onbeveiligde-mobiele-devices-netwerk/

Paul van Noesel, Business Development Manager Tech Data

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in