Home Internet Mobile World Congress 2014: minder spiegeltjes en kraaltjes

Mobile World Congress 2014: minder spiegeltjes en kraaltjes

75

Mobile World Congress is weer geweest. 10 jaar geleden werden alleen maar telefoons en headsets getoond, inmiddels zijn we in het tijdperk terecht gekomen waarin de toepassingen (apps) vele malen belangrijker zijn geworden. Veel minder Telecom, veel meer ICT.  En dat zeg ik met een dosis gezonde nuance, want door de afwezigheid van Google (veel minder dan in 2013) en Apple (doet niet mee aan dit soort events), kreeg Samsung de kans een keer ‘echt’ het toneel te pakken. En hoe! Met vele podia vol met nieuwe telefoontjes en wearables domineerde dit (overigens prachtige) bedrijf menige hal met haar aanwezigheid. De nieuwe ‘S5’ deed mening journalistenhart sneller kloppen.

Maar nu even met beide voetjes op de grond. Is dit echt waar het om draait? Was de aankoop van Whatsapp door Facebook niet het allerbelangrijkste nieuws, alleen al door de privacy issues deze aankoop zal brengen? De afterparty was in ieder geval goed bezocht, ook door onze ‘eigen’ NL brigade die het feest had gespot.  Nee, de verborgen pareltjes waren bijvoorbeeld te vinden op de verschillende landenpaviljoens, zoals bijvoorbeeld de Israëlische ambassade die zich presenteerde met meer dan veertig start-ups uit de mobile-, security- en apps hoek.

En dan denk je soms al aan het Mobile World Congress van volgend jaar: wat zal dan het event domineren? Telegram gekocht door Microsoft? Mobile Iron en Good Technology fuseren? Who knows.

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in