Home Ondernemen & Business Moet Google zich binnenkort opdelen?

Moet Google zich binnenkort opdelen?

55

De afgelopen week verscheen een artikel osn de naam “Google Employees Confess the Worst Things About Working at Google” Ik heb jaren geleden al voorspeld dat ieder bedrijf dat groot wordt aan dezelfde regels/gedrag is gebonden als alle grote bedrijven waartegen ze zich eerder afzetten.

Google wordt een Microsoft met alle publieke opinie tegen zich gekeerd, omdat ze simpelweg te groot worden. Het zit in de menselijke DNA om zich af te zetten tegen alles wat het leven teveel beheerst (het Big Brother adagium). Het zal niet lang duren voordat regeringen gaan eisen dat Google zich opdeelt in kleinere eenheden die op zichzelf beter te beheersen zijn.

Vergeet niet dat het verdienmodel van Google nog steeds voor 80% afhankelijk is van advertenties, hoe goed hun inspanningen op het gebied van Corporate services ook zijn. Google Apps (en misschien ook de GSA) drijven nog steeds op het oude verdienmodel…. ze kunnen zich alleen meer desinvesteringen veroorloven.

De “20%” regel (alle medewerkers van Google mochten lange tijd 20% van hun tijd besteden aan mogelijk nieuwe ontwikkelingen) is immers ook al verdwenen, omdat je dat niet op lange termijn kunt volhouden én ook nog aan je verplichtingen naar de aandeelhouders kunt voldoen.

Ik lees graag de reacties van de lezers van deze blog.

Lees ook de eerdere teksten over Search van Stauthamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in