Home Innovatie & Strategie Wat moet ik doen om gevonden te worden?

Wat moet ik doen om gevonden te worden?

73
anders

Wat een ontspannen champagnereis naar Epernay had moeten worden eindigde in een wachttijd van 4 uur langs een Franse N-weg, als gevolg van een kapotte versnellingsbak en een hoop gepruts bij een Nederlandse hulpdienst.

Met een achterbak vol met champagne rijd ik ’s ochtends weg uit Épernay om naar mijn afspraak in Brussel te rijden. Ik ben vroeg vertrokken dus heb meer dan genoeg tijd om ergens onderweg even te stoppen voor de lunch en nog steeds op tijd te zijn voor het diner. Maar vlak voor Reims gaat het mis. De auto maakt een verschrikkelijk geluid en weigert nog langer te schakelen. Het koppelingspedaal komt niet eens meer omhoog. Dit avontuur lijkt te eindigen langs een N weg in “Village dans la Prairie”.

Hulpdienst

Een kwieke Fransman stopt achter me om me te helpen, zijn Engels is net zo beroerd als mijn Frans, dus ik besluit snel de hulpdienst te bellen. “Waar staat u?”, “Ik heb werkelijk geen idee, maar als u Frans spreekt geef ik u even aan de Fransman die mij geholpen heeft de auto aan de kant te duwen. Die kan het vast wel uitleggen.” Zo gezegd zo gedaan, de hulpdienst is onderweg en ik zou binnen een uur weggesleept moeten worden.

Om 11 uur doe ik de melding en neem diverse keren contact op met de centrale om te vragen of er hulp aan komt. Misschien is het omdat ik alleen reis, en niet met 4 gillende kinderen op stap ben, dat het langer duurt en ik geen prioriteit krijg. Misschien had ik moeten zeggen dat ik orgaandonor ben, onderweg naar het ziekenhuis in Brussel om voor een vooraanstaand lid van het koninklijk huis een orgaan af te leveren, om zo binnen 7 minuten een politie-escorte met zwaailichten ter plekke te krijgen…. In ieder geval sta ik nu al 4 uur langs een N-weg in Frankrijk, zonder ook maar enig vooruitzicht op hulp. Iedere keer is het antwoord hetzelfde, de sleper kan mij niet vinden …

Het huilen staat mij inmiddels nader dan het lachen. Helaas kan ik alleen maar bellen met de hulpdienst en hebben zij nog geen geavanceerde dienst waarmee ik mijn locatie door kan sturen. Ook mailen van een kaartje waar ik ben, kan niet.

Knuffelen

Ik ben na 4 uur zo blij dat ik door de sleper afgevoerd wordt, dat ik hem spontaan dood wil knuffelen. Maar dit had natuurlijk veel en veel sneller gekund. Hier moet toch met alle techniek van de wereld wel een betere oplossing voor te verzinnen zijn?

Via WhatsApp kan ik mijn locatie delen met vrienden en Google weet ook precies aan te geven waar ik ben. De meest eenvoudige oplossing zou toch zijn dat de hulpdienst een kanaal opent waarlangs ik deze gegevens met ze kan delen. Dan was ik nog voor de middag weer onderweg geweest en was de champagne in de achterbak gewoon gekoeld aangekomen op de plek van bestemming.

Ivonne Smit-Pensa is lead business analyst bij SQS Benelux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here