Home Telecom MWC – Business Apps stimuleren cross platform ontwikkeling

MWC – Business Apps stimuleren cross platform ontwikkeling

136

Een ding is zeker, de grote groei van tablets in de zakelijke markt stagneert. Tijdens MWC (Mobile World Congress) 2013 werd pijnlijk zichtbaar, dat de fragmentatie in verschillende OS-en en de ‘form factor’ het huidige tijdsbeeld bepalen. Velen zien dan ook de groei in deze sector komen uit de smartphone-markt in combinatie met business apps, die ook cross platform ontwikkeld worden. Standaardisatie wordt veel genoemd, maar daarbij is nog een lange weg te gaan, wat kansen biedt voor nieuwe ‘agile’ cross platform development platformen (zoals Appmachine) die het frontaal opnemen tegen de inmiddels gevestigde orde (bijvoorbeeld Service2Media).

De komende drie jaar zullen bepalend zijn voor deze markt, waarin de analisten nog een grote ‘shake-out’ verwachten. De meest nieuwe toetreder op de beurs was Firefox, dat zijn eigen OS presenteerde (en wij verwachten ook dit jaar nog nieuwe spelers, zoals Obuntu).

Cruciaal tijdens deze volgende fase van ontwikkeling is te zorgen dat alle verschillende smartphones en tablets samen kunnen werken, zodat informatie altijd onafhankelijk, cross platform en veilig beschikbaar is zonder dat de user experience verloren gaat. Bedrijven zoals Veliq (Nederlandse MDM speler), en mondiale spelers zoals Airwwatch en MobileIron spinnen garen bij deze ontwikkeling en presenteren jaar na jaar spectaculaire groeicijfers. Zet dat in het licht van de eerdere ontwikkeling, crossplatform business apps, dan is duidelijk dat dit potentiele parels zijn voor investeerders.

Analisten van Gartner verwachten, dat wanneer aan bovenstaande eisen wordt voldaan de markt snel in een transitie terecht zal komen en dat desktops en laptops vervangen worden door tablets en smartphones. Op dit moment geeft een aantal gebruikers al presentaties vanaf hun tablet, de verwachting is dat bedrijven zoals Microsoft hun klanten zullen helpen met deze ‘shift’.

Business Apps
Danny Frietman (links) met hoofd Economische zaken van NL ambassade in Spanje, Patricia van Bentum

En de Nederlanders op de beurs? Die waren massaal aanwezig op de vierde editie van het Dutch Mobile Networking Event dat dit jaar werd geopend door Patricia van Bentum, van de Nederlandse ambassade in Spanje. Ze stond stil bij de voortvarendheid van de ondernemende Nederlander in Spanje en hoe wij zouden kunnen samenwerken in dit veranderen mobiele telecom terrein. Een Nederlandse Paviljoen tijdens Mobile World Congress 2014? Lets wait and see J

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in