Home Architectuur Netwerken anno nu: van snelheid naar controle en flexibiliteit

Netwerken anno nu: van snelheid naar controle en flexibiliteit

148

Zo’n twintig jaar geleden telde er in de netwerkwereld eigenlijk maar één ding: snelheid. Dat is vandaag de dag wel anders. Uiteraard wil elk bedrijf een snel netwerk, maar er is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw het een en ander bijgekomen. Je wilt als organisatie nu ook flexibel zijn. Je wilt een veilige omgeving kunnen bieden en inzicht hebben in wat er speelt. Dat heeft in de netwerkwereld onder andere geleid tot meer nadruk op software en security. Bovendien hebben organisaties steeds meer behoefte aan complete oplossingen in plaats van losse producten.

De recente overnames van de netwerkactiviteiten van Avaya en de datacenterproducten van Brocade door Extreme Networks, en de eerdere overname van de WLAN-activiteiten van Zebra passen naadloos in die trend. Op zijn Amerikaans zou je kunnen zeggen: ‘Everyone brought something to the party’. Alle partijen brachten eigen, unieke technologie in.

netwerk

Integratieproces

Wat betekende het voor Extreme Networks om in een relatief korte tijd van een nummer 13-speler een nummer 3-speler te worden, met een omzet van boven de miljard dollar? Om te beginnen is een omvattend en gestructureerd integratieproces nodig geweest. We hebben op dat gebied geen half werk verricht. Alle nieuwe collega’s kregen toegang tot alle tools. Door die standaardisatie is het eenvoudiger om direct goed met elkaar samen te werken.

In de tweede plaats zien we een nieuw elan op technologisch gebied doordat veel nieuwe collega’s weer het gevoel hebben bij een netwerkbedrijf te werken. Sommige overgenomen activiteiten waren voor de eerdere eigenaren geen corebusiness. Denk aan Avaya, dat al zijn kaarten heeft gezet op unified communications. Extreme Networks richt zich volledig op het netwerk in brede zin en dat zorgt voor focus.

Continuïteit

In de derde plaats kunnen we nu in de volle breedte actief zijn met een portfolio dat elke branche en elke bedrijfsomvang probleemloos ondersteunt. Van SOHO en mid-market tot en met de enterprise-markt en de serviceproviderbranche. Voor klanten is er de absolute geruststelling dat er support blijft als ze flink hebben geïnvesteerd in Avaya of Brocade. En wie in het verleden koos voor Extreme Networks, ziet die keus nu bevestigd, omdat de continuïteit meer dan ooit gewaarborgd is.

Daarbij realiseren we ons heel goed dat de wereld totaal is veranderd sinds we twintig jaar geleden van start gingen. Het gaat vandaag de dag om het verbinden van gebruikers en data. Dat moet veilig en transparant gebeuren. Vandaar dat we veel hebben geïnvesteerd in software om op elk moment inzicht te bieden in wat er in het netwerk gebeurt. Alleen als je dat weet, kun je zorgvuldig omgaan met data en gebruikers. Met software als Workflow Composer, Extreme Analytics en Avaya Fabric is het goed mogelijk om de complexiteit van netwerken terug te dringen, zodat je er meer uit kunt halen.

Een top 3-positie schept ook verplichtingen aan de markt, aan klanten en aan medewerkers. Bijvoorbeeld door te blijven investeren in research en development, service en support, en de beste brancheoplossingen.

John Rutgers, Channel Manager Benelux bij Extreme Networks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in