Home Security Of je stopt de stekker erin…

Of je stopt de stekker erin…

50

Wat ik nu weer lees…

De meesten van jullie zijn nog nooit naar de Black Hat beveiligingsconferentie geweest. Ik ook niet trouwens. Wat je daar volgende maand kunt zien is een lader voor Apple apparaten (iPods, iPads, iPhones) die, als je je apparaat erin steekt, niet alleen je apparaat oplaadt, maar hem en passant ook nog even van wat extra software voorziet (uiteraard niet in jouw voordeel). Opladen kan gevaarlijk zijn!

Nu stop je natuurlijk niet om het even welke stekker in je mooie apparatuur. En ook zit er nu aan die stekker nog een Linux apparaatje dat best opvalt. Dat kan veranderen (lang leve de miniaturisering). Maar voor nu valt het allemaal wel mee. En je weet dat je met je Apple apparaatje voorlopig best-of-breed beveiligd bent en mag lachen om Android en Windows8 eigenaars. Stakkers.

Maar het geeft wel te denken.

Allereerst is het niet zo populair om Apples te besmetten. Dat had altijd twee redenen. Ten eerste waren er relatief weinig van en bracht het dus ook weinig op. Ten tweede was het een stuk moeilijker dan bij andere apparaten en ja, dan is de keuze snel gemaakt. Dat de eerste reden achterhaald is mag duidelijk zijn. De tweede gaat denk ik nog wel op.

Waarom dan? Omdat het kan denk ik.

Het combineren van een multifunctionele poort met de laadaansluiting is mooi. Het scheelt accessoires en gaten in je apparaat. Dus dat is niet zo raar. Wie denkt eraan dat dit mechanisme wordt gebruikt om in een apparaat te komen dat anders zo mooi dicht zit? Apple zal hier zeker iets aan doen, beveiliging is een belangrijke onderscheidende factor. De onderzoekers die de stekker brengen leveren trouwens meteen de oplossing mee. Dus dat is aardig.

De meest wijze les is hier volgens mij: blijf out-of-the-box denken! Dan bedenk je ook zulke leuke dingen.

Hans van Buuren, Enterprise Architect

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here