Home Cloud Office 365 E5: de overige features

Office 365 E5: de overige features

221

Zoals eerder besproken heeft Office 365 E5 veel meer te bieden dan alleen Skype for Business en Cloud PBX.
In deze derde en laatste blog van dit drieluik ga ik in op de overige features van het E5-pakket.

PSTN Conferencing voor Skype for Business

PSTN Conferencing is een feature van E5 waar ik zelf heel erg enthousiast over ben. Waarom? Nou, heel eenvoudig. PSTN Conferencing is een van de oplossingen waaruit direct de kracht van de Cloud naar voren komt. Het is bedoeld om vergaderingen te faciliteren waarbij de deelnemers niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn. Een denkbaar scenario is een salesmedewerker die veel onderweg is, maar toch een vergadering wil bijwonen.

PSTN Conferencing faciliteert een lokaal inbelnummer waarop deelnemers via een vaste of mobiele telefoon kunnen inbellen. Een volledig geautomatiseerde en configureerbare menustructuur (beschikbaar in 24 talen) leidt de deelnemer naar de vergadering. Andersom kan de organisator ook deelnemers uitnodigen die alleen bereikbaar zijn via een vaste of mobiele telefoon. Ten tijde van plaatsing van dit blog is PSTN beschikbaar in 48 landen, waaronder Nederland.

Het proces om PSTN Conferencing te implementeren is eenvoudig. Na activatie van de licentie ontvangt de klant direct een inbelnummer. Een on-premise infrastructuur is niet meer nodig, zolang diegene die de Skype-vergadering faciliteert maar een internetverbinding heeft en diegene die inbelt een mobiele of vaste telefoon. Op deze manier wordt virtueel vergaderen op elke locatie mogelijk. Via Outlook worden direct de juiste inbelgegevens toegevoegd. Uw huidige provider voor deze voorziening kan dus worden opgezegd.

Advanced Threat Protection (ATP)

Advanced Threat Protection (ATP) is een extra e-mail service bovenop Exchange Online Protection (EOP). Waar EOP bescherming biedt tegen spam en malware, beschermt ATP tegen “zero-day” malware aanvallen. Terwijl traditionele antivirusoplossingen aanvallen detecteren en afslaan op basis van bekende gaten in de beveiliging, biedt Advanced Threat Protection extra bescherming voor e-mailverkeer op twee gebieden: Safe Attachments en Safe Links.

Office 365

Safe Attachments

Alle e-mails en bijlagen die niet worden herkend als bekende antivirus signatures, worden naar een virtuele omgeving (sandbox) gestuurd. Hier wordt een analyse gemaakt van de e-mail en bijlage met machine learning. Bij verdachte zaken wordt het bericht verwijderd en zo niet, dan wordt het bericht doorgestuurd naar de ontvanger(s).

Safe links

E-mails waarin een verdachte link wordt aangetroffen, worden doorgestuurd met een melding en blokkering van de betreffende link. Veilige links worden gewoon zonder melding afgeleverd bij de ontvanger(s).

Advanced Threat Protection kan net als EOP worden afgenomen voor Exchange On-premises of voor Exchange Online en biedt gedetailleerde rapportages en notificaties over hetgeen gevonden is.

Power BI Pro

Power BI Pro is een Cloudgebaseerde business analytics oplossing en stelt een organisatie in staat data snel te visualiseren en analyseren. Met behulp van snel te configureren dashboards krijgt u inzicht in elk wenselijk proces. Vaak kan data in realtime worden getoond en is het ook voor gebruikers gemakkelijk om hun eigen dashboards te creëren.

Power BI heeft ook een gratis variant waarmee eenvoudig kan worden getest of het maximaal aantal bewerkingen voldoet aan de vereisten van de organisatie. Daarnaast is Power BI als add-on af te nemen (de Power BI Pro variant). Gebruikt uw organisatie E5? Dan krijgt elke gebruiker toegang tot deze versie.

Met Power BI worden alle data in de Cloud verwerkt met als grote voordeel dat er dus geen on-premises omgeving nodig is. Ook kan Power BI data vanuit vele bronnen ontsluiten:
– Microsoft Cloud zoals Microsoft Azure, Office 365 of Microsoft Dynamics.
– Non-Microsoft Cloud zoals QuickBooks, Google of Salesforce.
– Of on-premises omgevingen zoals Oracle, SQL, SAP of Hadoop.

De Power BI interface is beschikbaar in de browser maar ook als app op Windows, Android en Apple platformen. En zelfs via spraakbesturing (Cortana) kunnen er antwoorden uit de data gehaald worden!

PowerBI-interface

Power BI Pro

Volgens Microsoft hebben gedurende de zes maanden dat Power BI beschikbaar was als publieke preview versie ongeveer 45.000 organisaties en 500.000 gebruikers verdeeld over 185 landen er gebruik van gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onderzoeksbureau Gartner in 2016 Microsoft Power BI in het leader quadrant heeft geplaatst op het gebied van Business Intelligence en Analytics Platforms.

cloud

Advanced eDiscovery

Microsoft heeft in 2015 Equivio overgenomen, ontwikkelaar van de machine learning technologie voor eDiscovery genaamd Equivio Zoom. Deze oplossing is de nummer 1 op het gebied van analytics en predictive coding en stelt door Office 365 integratie gebruikers in staat in grote hoeveelheden ongestructureerde data snel relevante data te vinden. Advanced eDiscovery kan omgaan met data die zich bevinden in Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Skype for Business.

Waarom is Advanced eDiscovery belangrijk? Het is cruciaal om snel en efficiënt de juiste data te vinden en op basis daarvan een correcte beslissing te nemen. Dit is tegenwoordig al complex genoeg en zal alleen maar moeilijker worden door de exponentieel toenemende beschikbare data.

We worden onderdeel van een digitale informatiemaatschappij met systemen die allemaal informatie genereren en Cloudoplossingen die data overal ter beschikking stellen. We kunnen stellen dat “we are drowning in information, while starving for wisdom.” En dus is een oplossing zoals Advanced eDiscovery die de juiste informatie kan vinden, onmisbaar voor een organisatie.

Delve Analytics

Delve Analytics is recentelijk hernoemd naar MyAnalytics. Het principe erachter blijft wel hetzelfde. Via Analytics worden statistieken bijgehouden waarmee medewerkers inzicht krijgen waar zij hun tijd aan besteden om zo hun dag beter in te kunnen delen en efficiënter en productiever hun werkzaamheden uit te voeren. Omdat alleen Office 365 wordt gemonitord, is het belangrijk dat de werkzaamheden hierin worden uitgevoerd.

delve

Medewerkers worden met Delve Analytics geïnformeerd over hoeveel tijd zij besteden aan vergaderen, e-mailen en werkzaamheden binnen en buiten werktijd.

Deze statistieken bestaan uit:
– Persoonlijke gegevens die alleen worden gedeeld met de gebruiker zelf en gebaseerd zijn op reeds beschikbare gegevens in de mailbox en agenda.
– Gegevens gebaseerd op activiteiten van andere medewerkers in de organisatie. Deze worden volledig geanonimiseerd zodat niets meer te herleiden is naar een individu. Op deze manier wordt de privacy gewaarborgd.

Delve Analytics, nu MyAnalytics, is onderdeel van Office 365 E5 en beschikbaar als add-on voor een Office 365 Enterprise abonnement.

Customer Lockbox

Met de Customer Lockbox kan Microsoft op een gecontroleerde manier toegang krijgen tot uw Office 365. Vanuit beveiligingsperspectief heeft Microsoft geen toegang tot klantdata. De klant blijft altijd verantwoordelijk voor toegang en beveiliging. Het kan zijn dat een Microsoft engineer toch toegang nodig heeft tot de Office 365 omgeving als u bijvoorbeeld assistentie vraagt aan customer support om een probleem te verhelpen.

Customer Lockbox verleent de customer support engineer net voldoende toegang tot uw omgeving om het probleem te verhelpen. Deze toegang is tijdgebonden en alle werkzaamheden die de engineer uitvoert worden gelogd en ge-audit. De engineer krijgt pas toegang nadat u dit expliciet heeft verleend via een goedkeuringsmechanisme. Alle werkzaamheden die de engineer heeft uitgevoerd zijn transparant beschikbaar in de managementlogs in uw Office 365 omgeving.

lockbox

Customer Lockbox is onderdeel van Office 365 E5 en beschikbaar als add-on voor een Office 365 Enterprise abonnement.

Advanced Security Management

Advanced Security Management (ASM) is in juni 2016 toegevoegd aan het Office 365 E5 abonnement en beschikbaar gekomen als add-on voor een Office 365 abonnement. Advanced Security Management is een oplossing waarmee inzicht wordt verkregen in verdachte activiteiten in Office 365. Ook biedt ASM de mogelijkheid om standaard acties en policies toe te passen en de beheerder door middel van alerts op de hoogte te houden van deze activiteiten.

Advanced Security Management is een toevoeging op de al aanwezige mogelijkheden die worden geleverd door Microsoft Cloud App Security. Deze oplossing maakt onder andere inzichtelijk welke Cloudproducten in de organisatie worden gebruikt en beschermt de data met Data Loss Prevention (DLP) policies.

asm

Advanced Security Management biedt de volgende mogelijkheden:

– Threat detection: Identificeren van vreemd gedrag, verdachte activiteiten en beveiligingsincidenten. Threat detection leert het gedrag van een gebruiker herkennen en vergelijkt dit met diverse beveiligingsindicatoren. Bijvoorbeeld een gebruiker die binnen een paar minuten van een andere locatie op de wereld inlogt op de Office 365 omgeving. Dit kan een indicatie zijn van een gehackt account.

– Enhanced control: Hiermee worden controlemechanismes ingezet zoals security policies. Verdachte gebruikersactiviteiten worden zo in kaart gebracht en er worden automatische acties aan toegewezen. Bijvoorbeeld een gebruiker die meerdere keren een loginpoging doet en daar telkens in faalt (door het verkeerde wachtwoord). Dit kan een indicatie zijn van een hacker die een wachtwoord probeert te achterhalen. Bij dergelijk gedrag kan het systeem automatisch de toegang vergrendelen voor de gebruiker.

– Discovery and insights: Hiermee wordt inzicht verkregen in het gebruik van Office 365 en andere gebruikte Cloudoplossing in de organisatie van vendoren zoals DropBox of Google.

Cloud Inspiratieworkshop

Met deze laatste blog komt voorlopig een einde aan mijn blogserie rondom Office 365 E5. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aspecten te belichten, maar ik realiseer mij dat er nog veel meer over te vertellen valt. Wilt u meer weten over Office 365 E5 en de mogelijkheden die het te bieden heeft, neem dan gerust contact met mij op. Ik maak ook graag een afspraak met u voor een Cloud Inspiratieworkshop.

Jeroen Engelander, Cloud Consultant COMPAREX

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in