Home Data & Storage Drie voordelen van apps op maat

Drie voordelen van apps op maat

80
dainamics

Een van de security-uitdagingen waar organisaties mee kampen, is het gebruik van standaard mobiele apps door werknemers. Daarmee wordt niet zelden bedrijfsinformatie opgeslagen, gedeeld of verstuurd zonder dat de IT-afdeling er nog grip op heeft. Door op maat gemaakte apps te bieden die specifiek zijn toegesneden op de behoeften van werknemers, kan dit worden voorkomen.

Apps op maat bieden niet alleen meer veiligheid, doordat ze specifiek zijn gemaakt voor de organisatie, ze verbeteren de productiviteit en de concurrentiepositie. De grootste voordelen van maatwerk-apps op een rijtje.

  1. De productiviteit van de organisatie stijgt

Teams kunnen sneller en slimmer werken als ze gebruikmaken van apps op maat die specifiek zijn gebouwd met de behoeftes van de organisatie en het team in het achterhoofd. Een geïntegreerd platform kan de efficiëntie fors verbeteren, omdat alle data zich op één plek bevinden en gebruikers niet steeds hoeven te switchen tussen programma’s en websites in hun workflow.

  1. Apps op maat bieden concurrentievoordeel

Als een organisatie dezelfde kant-en-klare apps gebruikt als zijn concurrentie is het veel lastiger om die te verslaan. Er is namelijk geen sprake van onderscheidend vermogen op dat gebied. Door een custom app te bouwen die helemaal is afgestemd op de processen en doelen van de organisatie, is het wel mogelijk om concurrenten met standaard apps voor te blijven. Die voorsprong groeit zelfs naarmate een bedrijf meer investeert in de eigen systemen.

  1. Het is kosteneffectief en eenvoudig

Veel kleine en middelgrote organisaties hebben niet altijd de resources om IT-systemen in huis te draaien en eigen software te ontwikkelen. Veel apps op maat kunnen op eenvoudige wijze worden gebouwd op een platform van de aanwezige leverancier. Op die manier hoeft een bedrijf zelf niet te investeren in infrastructuur, security, schaalbaarheid en andere zaken. Door zelf maatwerk apps te bouwen op een leveranciersplatform, wordt ook de ontwikkeltijd verkort. Geen lastige gesprekken meer met een ontwikkelteam om de requirements vanuit de business helder te krijgen, geen prototypes meer testen of weer terug naar af. Met een aantal simpele muisklikken kan iedere organisatie een custom app bouwen.

Uit de Mobility Index van Good Technology blijkt dat bedrijven die een custom app bouwen, het er niet bij eentje laten. Gemiddeld hebben deze bedrijven 3,74 zelfgebouwde apps in gebruik. De branche die veruit het meest gebruikmaakt van apps op maat is de verzekeringssector. 31 procent van alle apps bij verzekeraars zijn custom apps. Maar ook andere branches beginnen nu de voordelen van op maat gemaakt apps te ontdekken.

Ive Defaix, Business Developement Manager bij FileMaker in de Benelux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here