Home Cloud Ontstress je VMware-omgeving met de public cloud

Ontstress je VMware-omgeving met de public cloud

47
public

De meeste organisaties hebben inmiddels hun applicaties wel gevirtualiseerd. Virtualisatie heeft hen verschillende voordelen gebracht. Denk daarbij aan veel betere capaciteitsbenutting en een snellere ontwikkeling en inzet van applicaties. De laatste jaren is cloudtechnologie in opmars en dat zorgt voor nieuwe efficiencyvoordelen, waaronder pay-as-you-go en het snel en gemakkelijk op- en afschalen van capaciteit. Vandaar dat organisaties zoeken naar mogelijkheden om hun gevirtualiseerde omgeving geheel of gedeeltelijk over te zetten naar de cloud. Dat had tot voor kort beperkingen, omdat niet alle componenten van een gevirtualiseerde omgeving een-op-een naar de cloud over te zetten waren. Daardoor kon een beheerder er nooit honderd procent zeker van zijn dat de omgeving in de cloud identiek was aan de omgeving in hun eigen datacenter. Dat is op te lossen met Oracle Netwerkarchitectuur

Met Oracle Ravello is het mogelijk om virtual machines vanuit je eigen datacenter op te pakken en in een public cloud te plaatsen. Daarbij gaat het niet alleen om de applicaties. Het gaat ook om de onderliggende netwerkarchitectuur. De virtual machine-hardware en -configuratie blijft dus ongewijzigd. Dit geldt ook voor de IP-en MAC-adressen en benodigde netwerksubnets. Die gaan zonder deze technologie niet een-op-een mee naar de meeste public clouds. Hierdoor is dus een migratie nodig. Het voordeel is dat je veel tijd bespaart en er bovendien op kunt vertrouwen dat de omgeving in de public cloud tot in detail een exacte replica is van de omgeving in je eigen datacenter. Hierdoor is de lokale omgeving gemakkelijk te ontstressen door met name workloads die van tijdelijke aard of erg ‘bursting’ zijn in de publieke cloud te laten draaien.

Cases

Typische use cases van deze technologie zijn activiteiten die zich moeilijker laten voorspellen:

  • Ontwikkeling en testen van nieuwe applicaties of releases. Snelle prototyping, integraties en systeemtesten, het delen van blueprints en statusrapporten over bugs en het creëren en onderhouden van library’s van development en testomgevingen zijn allemaal in de public cloud te ondersteunen.
  • Het testen van de veiligheid van een productieomgeving is risicovol en beheerders staan niet te springen als een securityteam zich daarvoor meldt. De public cloud is dan een uitstekend alternatief. De testresultaten zijn ook betrouwbaar, omdat je een exacte kopie van de productieomgeving gebruikt voor bijvoorbeeld een penetratietest of DDoS-simulatie.
  • Quality assurance (QA). Wat geldt voor security geldt voor quality assurance. Een QA-team hoeft de productieomgeving niet te belasten en kan de kwaliteitscontrole uitvoeren in de public cloud met de zekerheid dat de controles ook gelden voor de on-premise-omgeving.

Compatible

Elke organisatie met veel VM’s en de wens om te profiteren van de public cloud heeft baat bij een publieke cloud die compatible is met zijn bestaande platform. Een goed voorbeeld is het Engelse 888, dat actief is in online gaming. Dit bedrijf gebruikt een uitgebreide en complexe, op VMware gebaseerde productieomgeving met over de 200 VM’s. In het verleden was 888 weken bezig om een nieuwe applicatie te provisionen. Sinds ze gebruik maken van Oracle Ravello is dat gereduceerd tot een kwartier. Een ander voorbeeld is Red Hat, dat deze technologie gebruikt om zijn wereldwijde trainingsprogramma’s te ondersteunen. Red Hat hoeft daarvoor niet meer eigen resources te reserveren. Het verzorgt alle trainingen vanuit de public cloud.

Richard Garsthagen – Director Cloud Business Development Oracle

Oracle biedt met Oracle Ravello een cloudoplossing aan die ideaal is voor bestaande VMware- en KVM-klanten. Deze is 14 dagen gratis uit te proberen. Meer informatie daarover is te vinden op http://cloud.oracle.com/ravello.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here