Home Cloud Overstappen naar de cloud is voor ISV’s een bevrijding!

Overstappen naar de cloud is voor ISV’s een bevrijding!

SoftwareOne -
49

Bedrijven zijn bezig met een voorwaartse beweging richting de cloud. De adoptie van de cloud neemt elk jaar toe, waarbij 90% van de organisaties het nu al op de een of andere manier gebruikt. En dit jaar zal volgens Gartner de totale uitgaven van eindgebruikers aan de publieke cloud bijna € 600 miljard bedragen. Dit betekent een stijging van meer dan 20% ten opzichte van 2022.

Software as a Service (SaaS) – on-demand, abonnementsmodellen voor software services – is de toekomst. De verwachting is dat de meeste software uiteindelijk als SaaS zal worden gebruikt. Voor softwareleveranciers (ISV’s) betekent de overstap naar SaaS dat ze bevrijd worden van de beperkingen van verouderde on-premise applicaties. Hierdoor kunnen ze schalen, sneller innoveren, bestaande klanten ondersteunen en nieuwe klanten aantrekken. Tegen 2030 zal naar verwachting de wereldwijde SaaS-markt groeien tot € 1.298,92 miljard, met een samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR) van 19,7%. Als we die waarde afzetten tegen de marktwaarde van € 215,1 miljard in 2021, is dat een enorme verschuiving.

Met zulke groeiprognoses is voor ISV’s hoog tijd te moderniseren. Wie deze plannen uitstelt, verliest de eerste overstappers en mist de kansen van de digitale transformatie. Het kunnen aanbieden van schaalbare en flexibele software in de cloud, evenals kostenbesparingen en een snellere waardecreatie, zijn voordelen waar ISV’s zich echter enorm bewust van zijn.

Samenwerken voor het succes van SaaS

De overstap naar SaaS is evenwel geen geringe stap. Het kan voor ISV’s veel impact hebben, omdat ze niet alleen de manier van levering moeten veranderen, maar ook de manier van verkopen. Met andere woorden, naast een technische transformatie moet de ISV ook zijn hele bedrijfsmodel heroverwegen. Daarom is het voor ISV’s essentieel de juiste partner te vinden die hen ondersteunt naar SaaS.

SoftwareOne heeft het NextGen ISV-programma opgezet om ISV’s volledige ondersteuning te bieden. Hiervoor zetten wij onze jarenlange ervaring op het gebied van applicatiemodernisering in, alsmede meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van software- en cloudoplossingen. Het programma is ontworpen om ISV’s te ondersteunen, ongeacht hun route naar SaaS. De start van ons programma is de belangrijkste technische en zakelijke uitdagingen van de ISV te visualiseren. Daarna stellen we een duidelijke en gedetailleerde roadmap voor productmodernisering op.

Door onze jarenlange partnerships met alle hyperscalers zijn we ervan overtuigd dat we elke ISV kunnen helpen veilige en betrouwbare cloudapplicaties te ontwikkelen. Op deze manier behoudt de ISV de servicekwaliteit en verbetert deze tegelijkertijd de productlevering. Door onze partnerships met hyperscalers beschikken we over diepgaande kennis en best practices voor cloudframeworks. Deelnemende ISV’s weten dan ook zeker dat ze vanaf het begin over sterke cloudtechnologie als basis beschikken. Ook passen we bewezen FinOps-oplossingen voor kostenbeheersing toe. Hiermee wordt het beheer, optimaliseren en controleren van alle cloudkosten vereenvoudigd en verlagen we de TCO.

Groei van het postmoderne bedrijfsleven

SoftwareOne is van mening dat elke ISV SaaS moet omarmen. Dit is een oproep aan alle ISV’s om vandaag nog te beginnen met hun modernisering. ISV’s die niet snel meegaan met modernisering, zetten zichzelf buitenspel naarmate monolithische architecturen en on-premise applicaties achterhaald worden. Het aanbieden van software in de cloud is de enige manier voor ISV’s om te concurreren in de groeiende digitale wereld van vandaag.

Bedrijven ontdekken steeds meer de voordelen van de cloud. De adoptie van de cloud neemt elk jaar toe, waarbij 90% van de organisaties het nu op de een of andere manier gebruikt. De verwachting is dat de meeste software uiteindelijk als SaaS zal worden gebruikt. Voor softwareleveranciers (ISV’s) betekent de overstap naar SaaS dat ze bevrijd worden van de beperkingen van verouderde on-premises applicaties. Hierdoor kunnen ze schalen, sneller innoveren, bestaande klanten ondersteunen en nieuwe klanten aantrekken. Maar deze overstap is voor ISV’s niet gering. Daarom heeft SoftwareOne het NextGen ISV-programma opgezet. Dit programma biedt ISV’s volledige ondersteuning bij de transitie naar SaaS producten.

Heb je vragen over het Next Gen ISV-programma? Neem gerust contact op met mij of download de pdf direct.

Nathalie van der Hulst, Partner Business Development Manager bij SoftwareOne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in