Home Data & Storage Pure Storage: volgens Gartner een leidende All Flash storage producent

Pure Storage: volgens Gartner een leidende All Flash storage producent

307
dainamics

Pure Storage, de bekende All-flash storage leverancier, is op dit moment een van de meest stabiele Solid-State Array-bouwers in de markt. Rhodix zocht uit hoe het komt dat dit relatief jonge Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2009, de laatste jaren zo vooruitstrevend en succesvol is geweest.

Als toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau weet Gartner als geen ander het bedrijfsleven te analyseren. En dit van sector tot niche. Wanneer Gartner dus nieuw marktonderzoek publiceert, weet je dat dat grondig gedaan is. Het rapport ‘Magic Quadrant for Solid-State Arrays’ van 2018 onderzocht de positie in de markt van SSA’s / All Flash storage oplossingen.

Rhodix bestudeerde het onderzoek en wat bleek? Pure Storage wordt voor het vijfde jaar op rij als Leader genoemd. Maar wat betekent dit nu precies?

Het model van Gartner

Gartner deelt vendoren in in vier kwadranten, namelijk Leaders, Challengers, Visionaries en Niche Players. Dit ‘Magic Quadrant’ helpt IT-executives de positie van All Flash storage vendoren in de markt te begrijpen, zodat ze betere business beslissingen kunnen maken.

Leidende Solid-State Array

Een ‘Leader’ in dit kwadrant is een vendor die een uitgekristalliseerde visie heeft (Completeness of Vision) en tegelijkertijd het vermogen heeft om die visie uit te voeren (Ability to Execute). Een Niche Player is ten opzichte van een Leader dus het compleet tegenovergestelde: een in een bepaalde markt of vertical gespecialiseerd bedrijf óf een grote vendor die moeite heeft met het uitvoeren van zijn visie.

Een leider heeft, volgens de definitie van Gartner, onder andere het marktaandeel, de geloofwaardigheid en de marketing- en salescapaciteiten die nodig zijn om de acceptatie van nieuwe technologieën te stimuleren.

Daarnaast tonen ze een duidelijk inzicht in de behoeften van de markt en ze hebben goed geformuleerde plannen die klanten en prospects kunnen gebruiken bij, in het geval van Pure Storage, het ontwerpen van hun storage-infrastructuren en -strategieën.

pure

Pure Storage als trendsetter

Volgens Gartner heeft Pure Storage zelfs de hoogste scores, en staat het dit jaar bovenaan binnen het Leader-kwadrant. Naast deze onderscheiding, roemt Gartner Pure Storage doordat het voorop loopt op de rest van de All Flash storage-markt, en sterker nog, ook de richting van die markt meerdere malen heeft bepaald.

Zo heeft het bedrijf zich recentelijk op kant-en-klare AI-oplossingen voor storage gestort en kon het dankzij sterke strategische partnerships met NVIDIA andere nieuwe markten ontdekken. Ook voegt Pure Storage regelmatig nieuwe SSA-technologieën toe, zoals Nonvolatile Memory Express (NVMe).

Software-gedreven All Flash

Een andere belangrijke kracht van Pure Storage is dat het zichzelf ziet als een softwarebedrijf. Dat merkt een klant bijvoorbeeld aan de admin kant: ondanks dat het bedrijf twee families aan all flash storage oplossingen en meerdere modellen op de markt heeft, voelt de gebruikersinterface voor elk product hetzelfde.

Omdat Pure Storage eigen engineers heeft, biedt dat competitief voordeel ten opzichte van andere NVMe-oplossingen – namelijk lagere kosten en een kortere time-to-market. Maar de echte waarde zit volgens Gartner in de combinatie van software gedreven business, geoptimaliseerde hardware, cloudgebaseerd management en support software Pure1 en de Purity Operation Environment.

Extensie

Gartner voorspelt dat Solid-State Arrays die storage grade memory gebruiken uiteindelijk een extensie van server memory gaat worden, waardoor je alle ideeën over externe storage zou kunnen weggooien.

Na het lezen van dit marktonderzoek en onze ervaringen met Pure Storage vanuit de praktijk is Rhodix ervan overtuigd dat Pure Storage deze ontwikkeling glansrijk zal doorstaan!

Meer weten? Benieuwd naar het complete Gartner rapport?
Download het volledige Gartner Rapport hier!

Suzanne van Os, Marketing Manager Rhodix IT Services

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here