Home Ondernemen & Business Sector specifieke App Stores stuwen groei van nieuwe business modellen

Sector specifieke App Stores stuwen groei van nieuwe business modellen

74

Hoe bereik je je bestaande doelgroep? Hoe omarm je de kracht van appificering en stuw je de groei en het gebruik van apps, zonder de regie te verliezen? Belangrijke vragen die door de komst van ‘eigen’ app stores binnen bedrijven een strategische plek heeft gekregen aan tafel van de CIO en de IT manager.

Gebrekkige kennis en onbegrip over de wijze waarop een corporate app store waarde kan creëren en een eenduidige beleving kan bieden voor haar gebruikers, werkt stagnerend voor de adoptie van dit fenomeen. In Nederland is Shell inmiddels als een voorbeeld hoe een App Store zowel interne als externe medewerkers kan voorzien van rol- en functiegebaseerde apps. Het is belangrijk daarbij te onderkennen dat we onder apps ook widgets, protals en applicaties kunnen verstaan. Ontsnappen aan apps is nauwelijks nog mogelijk. Inmiddels is de groei van industriespecifieke App Stores nauwelijks te stuiten, denk bijvoorbeeld aan de Sport App Store of de Zorg App Store, en uiteraard ook de Rijks App Store.

Vanuit de Enterprise App Store (EAS) zijn wij inmiddels betrokken bij meerdere ‘industrie specifieke’ app stores, waarbij de ‘Jeugd Cloud App Store’ er tussenuit springt. Waarom? Omdat de drijvende kracht achter deze innovatieve ‘App Store’ een aantal directieleden is van toonaangevende jeugdzorg instellingen. Zij beseffen dat hun doelgroep – de jeugd, hun ouder(s), de professionele verzorger en de beleidsmedewerker – allerlei nieuwe middelen gebruikt. Middelen die tot op heden volledig buiten het gezichtsveld van deze instellingen bestonden.

De keuze, nu, voor een ‘eigen’ app store, om daarmee structuur te creëren en regie te houden over het gebruik van mobiele smartphones, tablets en apps, is een ondernemende. Vanuit de EAS bieden wij een ‘haven’ van kennis rondom de corporate appstore en hebben wij zelf een voorbeeld gecreëerd dat door velen gebruikt wordt als vertrekpunt. Alares, met hun kennis van zorg en innovatie, adviseert de bestuurders rondom governance en de regie rondom zorg. Een mooie combi.
Wordt vervolgd.

Danny Frietman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in