Home Cloud Slimmer hybrid cloudmanagement met Spot en Amazon FSx voor NetApp ONTAP

Slimmer hybrid cloudmanagement met Spot en Amazon FSx voor NetApp ONTAP

246

Tijdens het recente INSIGHT 2021 event heeft NetApp aan veel innovaties en nieuwe diensten aandacht besteed. In dit artikel worden twee belangrijke diensten uit het uitgebreide NetApp portfolio belicht: Spot en Amazon FSx voor NetApp ONTAP.

Voor bedrijven die behoefte hebben aan oplossingen die meegroeien met hun public cloud architectuur biedt NetApp tools om data en workloads te beheren. Het is daarmee mogelijk om alles eenvoudig, veilig en flexibel binnen zo’n omgeving te verplaatsen. NetApp biedt een uitgebreid portfolio aan diensten voor een flexibele hybrid cloudomgeving, inclusief onafhankelijk van infrastructuur, uniform besturingsvlak, flexibele afnamemogelijkheden en een solide datamanagementstrategie. Twee tools die bedrijven hierin ondersteunen zijn Spot en Amazon FSx voor NetApp ONTAP.

Spot

In juni 2020 heeft NetApp de Israëlische start-up Spot overgenomen. Door de overname is NetApp in staat om een brug te slaan tussen opslag en infrastructurele noden. De kernactiviteit van Spot is het aanbieden van ‘spot instances’: snelle en ongebruikte toegang tot ongebruikte cloudcapaciteit bij verschillende cloudaanbieders. Spot biedt uitgebreide mogelijkheden om het cloudgebruik van een organisatie te monitoren en in kaart te brengen. Bedrijven die Spot gebruiken, realiseren kostenoptimalisatie voor alle cloud-native en legacy workloads.

Dankzij Spot kunnen applicaties en cloudinfrastructuren naadloos samenwerken. Zo zorgt het voor een applicatiegedreven infrastructuur die de behoeften van applicaties signaleert en de vraag naar cloudresources daarop aanpast. Het resultaat is een verbeterde performance, een snellere wendbaarheid en tot 90% kostenbesparingen bij het afnemen van diensten bij AWS, Microsoft Azure of Google Cloud. IT Operations (Ops) teams kunnen de doelstellingen van SLA en SLO’s moeiteloos realiseren zonder zich druk te hoeven maken over beschikbare infrastructuren en zonder overprovisioning van resources voor opslag en rekenkracht.

Amazon FSx voor NetApp ONTAP

In duizenden datacenters wereldwijd voorziet FSx voor NetApp ONTAP in krachtige storage- en datamanagementfuncties voor het aansturen van primaire workloads. FSx voor NetApp ONTAP biedt mogelijkheden van een beheerde service vanuit AWS. Zo werkt de hybride cloud overal hetzelfde en volledige ondersteuning voor blok- en bestandsstorage voor Windows- en Linux-workloads is mogelijk. De ONTAP Enterprise Edition faciliteert NetApp AFF A900.

Met deze volledig beheerde, multiprotocol storage service van AWS kunnen organisaties hun lokale data uitbreiden naar AWS voor verbeterde databescherming, enterprise workloads migreren zonder dat ze deze opnieuw hoeven te bewerkten en de basis leggen voor stateful Kubernetes-applicaties. De missie van NetApp is om klanten te helpen bij innovatie en het bouwen van oplossingen die digitale en cloudtransformatie op de AWS-cloud stimuleren.

INSIGHT 2021 gemist?

Naast aandacht voor Spot en Amazon FSx voor NetApp ONTAP tijdens INSIGHT 2021 werden op dit online event natuurlijk nog veel meer diensten besproken, zoals NetApp Keystone en Active IQ. Ook was het mogelijk aan demo’s deel te nemen en keynotes te beluisteren. Heb jij INSIGHT 2021 gemist? Geen probleem, het gehele programma is hier online te bekijken en op het videokanaal NetApp TV zijn alle video’s van INSIGHT 2021 en alle andere events te bekijken.

Oscar Wijnants, Director NetApp

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in