Home Telecom Smartphones in 2015: saai

Smartphones in 2015: saai

81

Net als in voorgaande jaren open ik 2015 met de stand van zaken op het gebied van smartphones. Hier komen verse Nederlandse cijfers, bijgewerkt tot en met december 2014:
Smartphones
Deze getallen betreffen ook dit jaar niet de opgegeven verscheepte apparaten maar de smartphones die daadwerkelijk in gebruik zijn op internet. Wie bezoekt jouw site? Onafhankelijk gemeten, voor alle objectiviteit.

Smartphones: Android verovert de wereld

Het wordt er niet gezelliger op. Erger nog, het is saai! Android gaat door met het veroveren van de wereld en iOS houdt stand. Samen nu goed voor 97%. Microsoft zakt naar 2,2%. En dat was het qua marktaandeel groter dan 0,1%.

Ik vind dit niet leuk omdat de markt gebaat is bij concurrentie. En daar lijkt het nu helemaal niet op. Maar of daar wat aan gaat veranderen? Beloofde nieuwkomers hebben niets gedaan. Dit jaar dan? De naam Palm is verkocht (aan Wide Progress Global) en komt misschien terug in een andere vorm. Bij RIM blijven ze erin geloven. Microsoft werkt hard aan de Lumia 1330 phablet (die geen Nokia meer heet maar Microsoft) met een 5,7” scherm, na het enorme succes van de iPhone 6 Plus. Maar alweer te laat, wie koopt hem nog?

Het lijkt erop dat de markt voor langere tijd verdeeld is tussen iOS en Android. Het gevecht gaat niet meer over het OS maar over de specificaties van de telefoons versus de prijs. Volgens NuTech is de iPhone 6 de beste smartphone van 2014, gevolgd door de HTC One M8 en de Galaxy Note 4. Dit is wel gebaseerd op prestaties en mist dus de invloed van de prijs. De kleine beurs koopt vooral Android.

En meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Zodat ik nog wat over heb binnen het quotum van driehonderd woorden:
Ik wens alle trouwe lezers van BlogIT een geweldig 2015!
Alle niet-lezers ook, trouwens.

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in