Home Arbeidsmarkt & Onderwijs Solutions Architects: de bouwers van je digitale transformatie aannemen

Solutions Architects: de bouwers van je digitale transformatie aannemen

110
dainamics

Wereldwijd stijgt de vraag naar techtalent. Dit zie ik ook veel in mijn rol. Bij Amazon bijvoorbeeld zoeken we nu meer dan 3.000 solutions architects wereldwijd, om bedrijven te helpen bij het bouwen van agile en veilige applicaties in de cloud.

Het aannemen van het beste techtalent is belangrijk tijdens het proces naar de cloud. Tijdens mijn 9 jaar bij Amazon Web Services (AWS) heb ik cloud computing zien groeien. Van het gebruik door alleen de meest innovatieve organisaties naar geleidelijk een standaard voor het groeien van de bedrijfsresultaten. Dit, samenhangend met de digitale transformatie. De technologie is inmiddels enorm veranderd en verbeterd. Maar de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle implementatie zijn veelal hetzelfde gebleven. Namelijk: een solide technologische achtergrond en de wil om te leren.

Toch hebben veel bedrijven moeite om hun ‘reis in de cloud’ te starten. Dit, omdat ze niet het juiste personeel in huis hebben. Bedrijven moeten een gedurfde transformatievisie hebben om divers, nieuw talent aan te trekken. En om hun bestaande werknemers te helpen bij het verwerven van cloudvaardigheden. Alleen dan zullen ze in staat zijn om de cloud ten volle te benutten. En om de enorme kansen te realiseren die cloudtechnologieën creëren voor bedrijven en werknemers en ook weer om nieuw talent aan te trekken.

Een Solutions Architect is een belangrijke rol om je digitale transformatie te implementeren

Solutions Architects zijn technologieliefhebbers en probleemoplossers. Ze creëren schaalbare, flexibele en veerkrachtige architecturen. Die bieden oplossingen voor zakelijke uitdagingen. Solutions Architects zijn ervoor verantwoordelijk dat organisaties cloud computing-omgevingen effectief en veilig kunnen beheren. Ze hebben diepgaande kennis van de architectuurprincipes en -services die worden gebruikt om een technische cloudstrategie te ontwikkelen, te helpen bij cloudmigraties, workloadarchitecturen te ontwerpen en richtlijnen te geven voor het verminderen van risicovolle problemen. Solutions Architects is een zeer belangrijke functie, aangezien cloud computing is geëvolueerd tot een toonaangevende motor voor digitale transformatie en bedrijfsresultaten.

Om een Solutions Architect te zijn, is meer nodig dan alleen technische vaardigheden

Een goede Solutions Architect heeft een mix van zakelijke, technische en menselijke vaardigheden nodig. Evenals een goed begrip van de altijd evoluerende, technische capaciteiten die goed zijn voor hun klanten. Bij het aannemen van technisch talent zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden. Dit, opdat je de bouwers krijgt waar je naar op zoekt bent.

  • Veelzijdigheid en leergierigheid. Technische medewerkers moeten in een breed scala aan scenario’s kunnen werken en openstaan ​​om de unieke vereisten van elk project te leren kennen.
  • Flexibele houding wat betreft tijd. Er is geen typische dag. Ze kunnen interne of klantvergaderingen bijwonen, cloudarchitecturen bouwen of herzien, infrastructuur schrijven als code of klantdemo’s, werken aan blogartikelen of whitepapers, openbare presentaties voorbereiden, online trainingen bijhouden of hun klanten adviseren over hun cloudstrategie. Daarom moeten technische medewerkers hun dagen goed kunnen plannen, taken prioriteren en begrijpen hoe ze hun efficiëntie kunnen maximaliseren.
  • Communicatieve vaardigheden en zakelijk inzicht. Er zijn veel stakeholders tijdens het proces van de overstap naar de cloud. Nieuwe medewerkers moeten bereid zijn om elke stakeholder te adviseren over cloudstrategie en architectuurontwerp. Succesvolle medewerkers voelen zich even comfortabel in het communiceren met zakelijke stakeholders en met technische teams.
  • Besluitvaardigheid. Het vermogen om een ​​stevig, duidelijk perspectief met vertrouwen te presenteren, biedt zowel de zekerheid dat de klant in goede handen is, maar ook dat de aanbevolen technische oplossingen veilig, veerkrachtig en kostenefficiënt zijn en ook beheerd worden met operationele uitmuntendheid met de nodige prestaties en schaalbaarheid.
  • Technische referenties in de branche. Ook al hebben de werknemers niet de specifieke domeinexpertise hebben wanneer ze worden aangenomen, moeten ze een solide technologische basis hebben en aantonen dat ze kunnen leren.

Een divers team van Solution Architects helpt om klanten beter van dienst te zijn

Als manager bij AWS heb ik met veel teams en klanten in heel Europa gewerkt, waarbij ik me concentreerde op de voordelen die nieuwe technologieën bedrijven kunnen bieden. Ik heb deelgenomen aan honderden interviewprocessen. En heb een sterke ervaring opgebouwd in het werven van talent voor Amazon. Ik heb ook mijn vaardigheden ontwikkeld als leider van een technisch team. Een ding dat ik me realiseerde, is dat het inhuren van een gevarieerde pool van talent het team helpt om betere oplossingen te bedenken voor onze klanten.

De rol van Solutions Architect bevindt zich op het kruispunt van veel technologieën, en daarom hebben mijn teamleden verschillende achtergronden en zijn ze experts op verschillende gebieden, zoals beveiliging, netwerken, devops, serverless, containers, softwareontwikkeling, analyse, IoT, machine learning en meer. Uiteindelijk is het belangrijkste om gepassioneerd te zijn over het behalen van bedrijfsresultaten met behulp van nieuwe technologieën, om te innoveren en om de IT-transformatie van jouw bedrijf of van de klanten waarmee je werkt te leiden.

JP Le Goaller, Head of AWS Technology and Solutions Architecture Benelux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here