Home Algemeen Sportweddenschappen: eigentijdse entertainment

Sportweddenschappen: eigentijdse entertainment

121

Net als poker en fruitautomaten is ook het wedden op sport de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een weddenschap voor worden afgesloten en dat geldt ook voor sportweddenschappen. De groeiende belangstelling komt echter niet uit de lucht vallen. Sportfans voelen zich nog meer verbonden met hun club door het afsluiten van een weddenschap en daarnaast kan er een leuk centje mee worden bijverdiend. Jaren geleden is het sportwedden over komen waaien vanuit de UK maar heeft anno 2014 ook de rest van Europa weten te veroveren. Maar welke soorten zijn er en hoe gaan het sportwedden precies in z’n werk? Het is tijd om de sportweddenschappen eens onder de loep te nemen.

Wedden op (bijna) alles
Sportweddenschappen zijn er voor bijna iedere sport. Het meest wordt er gewed op de populairste sporten van dit moment zoals voetbal, tennis, F1, paardensport en het wielrennen. In de USA is het wedden op American Footbal ook erg geliefd terwijl er in de UK graag wordt inzet op de hondenraces. Er kan gewed worden op wedstrijduitslagen of aantal doelpunten (voetbal), rondetijden (F1), het aantal sets (tennis) en zelf op de prestaties van specifieke spelers in teamsporten.

Winstberekening
De odds staat voor het winstmarge dat je met de weddenschap kunt behalen. Bij een odd van 4,00 win je bij een juiste voorspelling de inzet van bijvoorbeeld 20 euro in viervoud terug. De odds voor onwaarschijnlijke voorspellingen liggen vele malen hoger dan die voor eenvoudig(er) te voorspellen uitslagen. Ook voor het voorspellen van een specifieke wedstrijduitslag worden doorgaans hoge odds toegekend, terwijl de single bets (waarbij er slechts wordt gegokt op winst of verlies) doorgaans een bescheiden winstmarge kennen van maximaal 1.5

Soorten weddenschappen

Er zijn tientallen vormen van sportweddenschappen waarvan de 1×2 verreweg de meest gespeelde variant is. Bij deze reguliere weddenschap wordt er een bedrag ingezet op ploeg 1 of 2 of op gelijkspel (X). Bij een draw/no draw voorspel je of er al dan niet gelijk wordt gespeeld en bij een exact score wordt er gegokt op een bepaalde wedstrijduitslag. Omdat de laatste vorm lastiger is, worden hiervoor vaak hoge tot zeer hoge odds toegekend. Er kan daarnaast ook ingezet worden op het aantal goals van een bepaalde speler (goal scorer) of de het aantal strafschoppen, bijvoorbeeld in de vorm van over/under (meer of minder strafschoppen dan X).  Op de website van Unibet lees je alles over de sportweddenschappen en zet je eenvoudig in op je favoriete game.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in