Home Innovatie & Strategie Swatch, iWatch of iSwatch

Swatch, iWatch of iSwatch

147

Sommigen van u weten dat ik een hartstochtelijk Swatch verzamelaar ben. Er is geen ander merk dat kwaliteit, techniek, kunst en waar voor je geld zo fantastisch combineert. Niet alleen een revolutie in 1983 maar vrijwel elk jaar. Het succes van deze producent is zo groot dat de groep bedrijven waar het uit bestaat het grootste deel van de Zwitserse horlogeindustrie omvat, niet alleen Swatch maar ook merken als Tisso, Omega en Breguet.

Verzamelaars als ikzelf verwachten dat Swatch de eerste SmartWatch zal maken. En afhankelijk van de definitie deden ze dat ook al. Swatch The Beep, Swatch Paparazzi en Swatch Touch (foto) tonen de eerste mogelijkheden. De laatste is ook weer trouw aan de merkwaarden trendy, makkelijk, Zwitsers precies, gegarandeerd waterdicht en een batterij die jaren meegaat (uit het eigen Renata huis). De verwachtingen zijn hooggespannen. Swatch noemt de laatste Swatch Touch nog geen iSwatch en ook geen eSwatch. Deze beide handelsmerken zijn wel gereserveerd en om het recht te behouden werden onlangs in een kleine oplage Touches uitgebracht met iSwatch en eSwatch op het passantje. Dit horloge wordt alleen met de vingers op het scherm (ik bedoel glaasje) bediend, maar smart? Ik verwacht ook daarom nog steeds dat Swatch broedt op een echte iSwatch.

En daar staan ze niet alleen in. De Apple iWatch wordt in dit jaar verwacht. Google zou er ook mee bezig zijn. Ik ben zooo benieuwd! Het is een zeer interessante strijd die alle kanten op kan vallen. Want bovenstaande waarden gelden breed in deze markt. Het is onhandig als je horloge opgeladen moet worden. Of als hij kapotgaat als je ermee in de zee springt. Of als er maar één type is. De vraag blijft of de techniek er klaar voor is. Maar als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren dan is het dat de techniek sneller komt dan je dacht en eigenlijk voordat hij echt goed is.

Hij moet wel heel leuk zijn wil ik hem dragen!

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in