Home Cloud Toekomstzekere en flexibele ICT

Toekomstzekere en flexibele ICT

171
dainamics

De ICT-wereld is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt door trends als Cloud Computing, BYOD, Big Data en Unified Communications. Mobiele devices en cloud-diensten bieden nieuwe mogelijkheden voor organisaties om hun flexibiliteit en productiviteit te vergroten. Maar wat zijn de basiseisen voor een ICT-infrastructuur om maximaal van deze voordelen te kunnen profiteren?

De adoptie van moderne communicatietechnologie gaat al jaren veel sneller in de consumentenmarkt dan in zakelijke ICT-omgevingen. Die ‘consumerization’ van IT heeft gezorgd voor een leger aan proactieve werknemers die van hun organisatie eenzelfde flexibiliteit verwachten. Ze willen overal toegang hebben tot hun data, online kunnen vergaderen via videoconferencing en bovendien willen ze hun eigen computers en mobiele devices kunnen gebruiken. Dat dit voordelen heeft voor bedrijven wordt steeds minder betwist, maar het brengt ook de nodige hoofdbrekens met zich mee. Verouderde ICT-infrastructuren lopen tegen hun grenzen aan en bovendien brengt het de nodige beveiligingrisico´s met zich mee.

Er moet daarom geïnvesteerd worden in ICT-infrastructuur. Gelukkig zijn de tijden voorbij, dat alleen grote multinationals hun netwerk- en communicatie-infrastructuur drastisch konden moderniseren. Op een modulaire, betaalbare en flexibele manier kunnen bedrijven van elke grootte cloud-oplossingen inzetten, die naadloos integreren met hun bestaande infrastructuur. Deze services kunnen toegang op afstand bieden met minimale vertraging door het gebruik van technieken als WAN-optimalisatie en Application-Aware Network Management (NPM). Zelfs de beveiliging kan op deze manier ‘uitbesteed’ worden aan de cloud.

Het realiseren van zo’n moderne en toekomstzekere ICT-infrastructuur is echter niet zo eenvoudig. Het vereist een goed op elkaar afgestemde mix van zorgvuldig geselecteerde oplossingen, zowel fysiek, virtueel als in de cloud, gecombineerd met een gedegen implementatie. Die infrastructuur moet efficiënt, schaalbaar en bovenal intelligent zijn om het gebruik van verschillende werkplekken en mobiele devices te ondersteunen. Nieuwe cloud gebaseerde oplossingen hebben hierbij de  voorkeur boven het ontwikkelen op oudere niet innovatieve technologieën. Het kiezen van de juiste ICT-dienstverlener neemt die zorgen uit handen

Het uiteindelijke doel is dat bedrijven snel inspelen op moderne technologie om de primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen, productiviteit van werknemers te bevorderen en beheerlast weg te nemen bij het IT-personeel. Zowel grote als kleine organisaties zouden het als een strategische prioriteit moeten zien om de technologische ontwikkelingen te volgen en daar maximaal van te profiteren.

Dirk Olivier is Managing Director Zycko Benelux en is daarnaast actief als zelfstandig interim executive manager met als specialiteit business improvement en route – to – market vraagstukken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here