Home Data & Storage Tour de Datacenters

Tour de Datacenters

46
dainamics

Deze maand bezoek ik in mijn functie alle deelnemers van de Dutch Datacenter Association. Los van het persoonlijk contact is het goed om eens langer met iedereen te praten dan alleen op onze events. Het is goed om te horen wat er speelt, wat de belangrijke topics zijn voor iedereen en waar men van wakker ligt, zodat we na een grondige analyse van deze informatie voor 2016 de juiste focus hebben.

2015 was een mooi jaar, waarin we onszelf goed op de kaart hebben gezet en flink zijn gegroeid naar 28 deelnemende datacenters. We kunnen nu spreken van een bijna volledige vertegenwoordiging van de grote commerciële datacenters in Nederland. Twee rapporten hebben een inzicht gegeven in deze belangrijke infrastructuur. Daarnaast staat de organisatie stevig en hebben we net onze tweede werknemer aangenomen. Het kan snel gaan!

2016 wordt het jaar van een verdere groei in activiteiten en van een verdere professionalisering. Om de sector te promoten en verder te laten groeien. Zowel regionaal, landelijk als internationaal.

De verwachte groei van de sector is uiteraard goed voor Nederland, want hoe meer datacenters hoe meer er ook sprake is van een toename aan directe maar vooral ook indirecte werkgelegenheid. Dan hebben we het over het hele ecosysteem dat zorgt voor support, bouw, etc. (zie ook het rapport over de digitale infrastructuur).

Als grote internationale hub, de digitale mainport, staan we er goed op en zien we dat tech-bedrijven Nederland blijven vinden en, als ze zich hier eenmaal gevestigd hebben, goed groeien. Maar de concurrentie is hevig met landen om ons heen.

We hebben het in 2015 voor elkaar gekregen dat Digital Gateway to Europe, de nu door iedereen erkende organisatie voor de promotie van de digitale mainport, dit jaar flink gaat uitbreiden. We kunnen sterker gaan concurreren met hubs als London en Frankfurt. Door goed de promotie te bundelen en slim samen te werken, gaan we stappen maken.

2016 zal waarschijnlijk ook het jaar worden waarin we nieuwe spelers in de markt kunnen verwelkomen. Verizon kondigde een veiling van hun datacenters aan, en daarnaast komen door de overname van Telecity door Equinix locaties op de markt. De hele internationale datacenter-gemeenschap is dit alles aan het analyseren, want deze ontwikkelingen bieden een kans op een vliegende start in de metropool Amsterdam. Dit staat nog los van mogelijke geheel nieuwe bouwprojecten.

Er komt veel op ons af in 2016. We gaan er als DDA team, samen met onze deelnemers en partners, met veel energie tegenaan. Het wordt een succesvol nieuwjaar!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here